avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate mariana ienciu

Activitate mariana ienciu

Bună ziua
In luna martie 2013, am inmatriculat in Romania un autoturism fără a-l radia din Italia, urmând să efectuez această operaţiune la revenirea mea în Italia, unde am fost oprită de organele de politie care au indisponibilizat autoturismul pe motiv că figurează înmatriculat în ambele ţări. De la serviciul de înmatriculări auto român mi s-a spus că operaţiunea este legală,dar poliţia italiană nu a recunoscut. inmatricularea în România.
Ce pot să fac în această situaţie?
Vă mulţumesc.
BUNA ZIUA
Am primit spre luare în debit la o primărie de comună, un proces-verbal de contravenţie, cu numele gresit .Am trimis PV înapoi la autoritatea care l-a emis cu mentiunea că persoana cu numele respectiv nu există în evidenţele noastre.După aproximativ o lună am primit înapoi PV însotit de o fişă privind CNP-ul. Dar pv. a rămas tot cu numele greşit, iar în adresa de înaintare nu face referire la nume, numai la cnp-ul persoanei contraveniente.La art 17 din OG 2/2001 ,, Lipsa numelui şi prenumelui atrage nulitatea PV.,, dar aici este nume , dar greşit Intrebarea mea este cum sa iau în debit PV , daca se ajunge la poprire sau muncă în folosul comunităţii(amenda este la Legea 61) , pe pv am alt nume la fel şi în adresa de inaintare primita de la autoritatea care l-a emis.
Vă multumesc.

Răspuns la discuția PV de contravenþie
va multumesc pentru lamuririle date
Bună ziua! Lucrez la compartimentul de impozite si taxe la o primarie de comună.Zilele trecute am primit pentru luare în debit un PV de contravenţie care apartine unui cetăţean străin aflat in trecere pe DN.Procesul verbal nu este semnat nici de contravenient nici de un martor,nu avem dovada de luare la cunostintă a PV de către persoana care a comis contravenţia.Vă rog să mă lămuriţi dacă este obligaţia mea să iau în debit acest PV de contravenţie.vă mulţumesc