Buna ziua! Am lucrat 5 ore din 8, m-am simtit rau, am fost la cabinetul medical unde am fost testata pentru COVID -19 si am iesit fiind pozitiva. Am primit concediu incepand cu aceea zi. Intrebarea este ce se intampla cu acele ore? Multumesc anticipat!
In 1994 a fost judecat si condamnat la un an la locul de munca petru furtul unei rotii de masina. In 1997, septembrie, buletinul i s-a anulat din aceasta cauza. Pana acum cateva zile nu a avut nevoie de cazierul judiciar, dar acum la angajare i s-a cerut si a realizat caci cazierul nu este curat. A fost la avocat si a intrebat dupa cat timp ar fi trebuit sa i se stearga cazierul. A primit raspuns ca dupa 3 ani de la savarsirea pedepsei. Curiozitatea mea este daca ar putea si ar avea dreptul la despagubire petru daune morale ca a intampinat dificultati in a se angaja.
La firma care lucrez sunt angajata de un an. In acest an s-a mai intamplat sa nu avem de lucru si ne sunau sa stam acasa in liber platit, asta pana luna trecuta ce s-a hotarat ca atunci cand nu avem de lucru sa ni se dea concedii fara salar,dar ni s-a specificat ca aceste zile fara salar nu o sa depaseasca 3 zile pe luna si 15 pe an. Luna trecuta am fost sunata sa stau acasa de 2 ori, odata in 15 si odata in 20. Pentru data de 15 mi s-a tras din avans. Luna aceasta m-au sunat deja de 4 ori sa stau acasa si mi s-a spus ca daca am concediu de odihna si vreau pot sa imi iau pe aceste zile. Intrebarea mea este daca poate angajatorul sa ma trimita in concediu fara salar atunci cand nu are sa imi dea de lucru si sa imi traga din avans banii pe datele din 1 - 15, si din rest de plata pentru restul lunii? Pentru ca daca este asa eu ar trebuii sa raman fara avans si este tocmai inainte de Pasti!:((X-(