avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediile fara salar obligatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediile fara salar obligatorii

La firma care lucrez sunt angajata de un an. In acest an s-a mai intamplat sa nu avem de lucru si ne sunau sa stam acasa in liber platit, asta pana luna trecuta ce s-a hotarat ca atunci cand nu avem de lucru sa ni se dea concedii fara salar,dar ni s-a specificat ca aceste zile fara salar nu o sa depaseasca 3 zile pe luna si 15 pe an. Luna trecuta am fost sunata sa stau acasa de 2 ori, odata in 15 si odata in 20. Pentru data de 15 mi s-a tras din avans. Luna aceasta m-au sunat deja de 4 ori sa stau acasa si mi s-a spus ca daca am concediu de odihna si vreau pot sa imi iau pe aceste zile. Intrebarea mea este daca poate angajatorul sa ma trimita in concediu fara salar atunci cand nu are sa imi dea de lucru si sa imi traga din avans banii pe datele din 1 - 15, si din rest de plata pentru restul lunii? Pentru ca daca este asa eu ar trebuii sa raman fara avans si este tocmai inainte de Pasti!:((X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 12:35, 12 Aprilie 2011
Intrebarea mea este daca poate angajatorul sa ma trimita in concediu fara salar atunci cand nu are sa imi dea de lucru si sa imi traga din avans banii pe datele din 1 - 15, si din rest de plata pentru restul lunii?

Daca nu ati lucrat nu sunteti platita.
Normal ar fi ca sa va acorde CFS la cererea dv. Iar pentru faptul ca nu mai are sa va dea de lucru, deci nici sa va asigure salariul, ar trebui sa va restructureze postul si sa va concedieze.
Cred ca este mai benefic acest "acord" prin care sa stati acasa cand nu aveti de lucru, este totusi un loc de munca pe care puteti conta.
Luati-va concediu de odihna asa cum sugereaza angajatorul si primiti bani pe concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs 2copii 2copii Buna ziua, va rugam sa ne ajutati cu o parere autorizata in urmatoarea situatie: -firma la care lucram a hotarat ca in lunile ianuarie/februarie sa luam ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara? crisana crisana Buna ziua,vreau sa va intreb daca fac cerere de concediu de odihna cu zilele in avans(pentru concediu de maternitate)ii dau numar de inregistrare iar sefa nu o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in loc de concediu legal de odihna daniel_toma daniel_toma Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Am efectuat 15 zile din concediul de odihna legal (dintr-un total de 24). Societatea la care ... (vezi toată discuția)