avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara?

Buna ziua,vreau sa va intreb daca fac cerere de concediu de odihna cu zilele in avans(pentru concediu de maternitate)ii dau numar de inregistrare iar sefa nu o aproba iar eu nu merg la servici,are dreptul sa ma sanctioneze in vreun fel?Daca da cum anume?
Din cate am citit in ordonanta de guvern pentru gravide nu au voie sa ma concedieze atata timp cat sunt insarcinata.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: crisana , utilizator 15:23, 19 Martie 2015
da. sunteti pasibila de defacerea cim pentru absente nemotivate. nu au voie sa va concedieze pe necorespundere profesionala sau din motive ce nu va sunt imputabile
Ma scuzati dar nu inteleg ceva.Si anume daca nu au voie sa ma concedieze cum au voie sa ii desfaca contractu colectiv de munca pentru ca imi cer dreptul si anume dreptul la concediu de odiha stabilit chiar prin contractul de munca?
concediu de odihna se acorda doar cu aprobarea prealabila a angajatorului, care poate sa nu va acord cand doriti dvs.. daca este neaprobat si plecati in concediu inseaman ca ati absentat nemotivat de la serviciu si puteti fi concediata disciplinar , adica din vina dvs.

Am inteles.Am anuntat angajatorul in urma cu o luna de zile si am avut aprobarea verbala pana la proba contrarie,acum 2 zile cand mi.a spus ca trebuie sa verifice legea sa vada daca ii poate acorda in avans zilele aferente conceiului de maternitate.In lege este specificat clar,ca anagajata gravida poate fi concediata din doua motive:faliment si reorganizare judiciara.De aceea sunt in dilema
legea se refera doar la concedierea ce nu tine de persoana salariatului nu la cea disciplinara.

Alte discuții în legătură

Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa concediu ingrijire copil Desi T Desi T la revenirea din concediul de ingrijire copil (pana la 2 ani), am dreptul sa imi iau concediu de odihna incepand cu prima zi de reluare a activitatii? (vezi toată discuția)
Concediere anamaria223 anamaria223 angajatorul te poate concedia daca nu a vrut sa iti accepte cererea de concediu??si totusi ai preferat sa iti iei concediu din motive personale care erau ... (vezi toată discuția)