avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna dupa concediu ingrijire copil

la revenirea din concediul de ingrijire copil (pana la 2 ani), am dreptul sa imi iau concediu de odihna incepand cu prima zi de reluare a activitatii?
Cel mai recent răspuns: Desi T , utilizator 08:24, 9 Octombrie 2024
Da, se poate acorda concediul de odihna imediat la revenirea din CCC .. insa angajatorul poate refuza cererea.
multumesc pentru raspuns.
a refuzat cererea, de aceea intreb, am solicitat 5 zile pentru ca nu pot sa ajung inapoi in tara mai devreme, am oferit si dovada cu biletul de avion.
as fi vrut sa stiu ce pot sa fac daca au refuzat, ce posibilitati am..
pentru ca fizic nu am cum sa fiu la job la data respectiva.
multumesc
Faceti rapid o cerere de concediu fara plata . Angajatorul nu este obligat sa va accepte cererea . Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata , ori dvs. , fiind in CIC , nu aveti perioada lucrata . Daca angajatorul vrea , il poate acorda in avans , in considerarea faptului ca veti lucra pana la sfarsitul anului , dar nu il obliga nici o prevedere legala sa o faca . Riscati sa va ponteze nemotivat .
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
1. Trebuia sa va ganditi dinainte la cererea de concediu de odihna.

2. Posibilitatea cererii de CFP exista, dar si aceasta trebuie aprobata de catre angajator.

3. Absenta nemotivata poate conduce la desfacerea disciplinara a c.i.m.
Cerere de concediu de odihna am facut deja in scris, dar mi au raspuns in scris ca nu o aproba.

O cerere de concediu fara plata, daca o aproba, nu presupune si o suspendare? Eu abia am semnat incetarea suspendarii...
Daca nu imi aproba nici un concediu, nu am nici o cale pentru a evita nemotivate si desfacere disciplinara?

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara palcuo palcuo Ce se poate intampla daca nu ma prezint la convocarea societatii in vederea cercetarii disciplinare datorita absenteleor nemotivate? Daca am absente nemotivate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)