avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna dupa concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna dupa concediu ingrijire copil

la revenirea din concediul de ingrijire copil (pana la 2 ani), am dreptul sa imi iau concediu de odihna incepand cu prima zi de reluare a activitatii?
Cel mai recent răspuns: Desi T , utilizator 08:24, 9 Octombrie 2024
Buna ziua

Singura situatie care nu necesita aprobarea angajatorului e concediul medical. Avand copil mic beneficiati de concediu medical si pentru afectiunile lui.

Alta varianta sa lipsiti de la serviciu fara acordul angajatorului nu exista.
CFP poate presupune si suspendarea c.i.m. ... dar , nu este interzis prin lege ca dupa o suspendare sa urmeze alta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
am facut si cerere de concediu fara plata si mi-au raspuns ca nu o aproba nici pe asta.
maine pe 9 se face a treia zi de absenta (nemotivata)....
In acest caz, exista posibilitatea inceperii unei cercetari disciplinare ..situatie in care angajatorul poate aplica una din urmatoarele sanctiuni disciplinare :
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
Multumesc mult pentru explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara palcuo palcuo Ce se poate intampla daca nu ma prezint la convocarea societatii in vederea cercetarii disciplinare datorita absenteleor nemotivate? Daca am absente nemotivate ... (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)