avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate cris150

Activitate cris150

In 2008, am dobandit prin instanta o parte dintr-o cladire nationalizata. In 2010, Primaria a emis punerea in posesie. Eu doresc sa platesc impozitul pe partea pe care o detin deoarece vreau sa platesc penalitati cat mai mici, iar partajul merge foarte greu (in curand se fac 8 luni de discutii).
Am fost si am depus actele cu declaratia de impunere la Directia de Impozite si Taxe Locale si mi-au raspuns dupa 3 saptamani ca refuza sa dea curs cererii mele deoarece nu toti coproprietarii au depus declaratia de impunere. In scrisoare, mai apar mentionate articolele 249(1), (2), (4), 254(5), 288, 238 din HG 44/2004
Eu nu vad din aceste articole sa reiasa ca toti coproprietarii trebuie sa depuna declaratii de impunere. La dosar, am depus si acte din care sa reiasa cotele parti (testament, declararii de mostenitor si am facut si un arbore genealogic).
Nu inteleg care e problema si ce as putea sa fac mai departe. Mi se absurd ca eu sa adun in continuare penalitati inca 5 sau cand o sa se hotarasca ceilalti coproprietari sa declare, mai ales ca eu vreau sa platesc acum.
In Hotararea de Guvern 1886/2006, am vazut ca exista un articol care spune ca chiriile se actualizeaza anual cu indicele de inflatie prin hotarare a Guvernului (Art 7). Insa nu am reusit sa gasesc nici o hotarare de Guvern in care se vad valorile indicilor de inflatie din 2006 pana acum.
Ar trebui sa inchei un contract de inchiriere cu o unitate de politie si ei ar vrea sa plateasca doar valoare prevazuta in hotararea din 2006, fara nici o actualizare cu inflatie. Mai trebuie sa fac rost si de alt act astfel incat suma finala din contractul de inchiriere sa fie actualizata cu inflatia din ultimii 6 ani?
ynocentta a scris:

Situatia sistarii provizorii cu alimentarea cu apa este mai delicata
La nivelul imobilului este constituita forma de asociere ?
Cine detine incheiat contract cu furnizorul de apa?


Nu este constituita forma de asociere la nivelul imobilului.
Contractul este pe numele unei foste chiriase care a decedat acum 20 de ani, iar Apa Nova ne-a trimis instiintare pentru schimbarea titularului, ceea ce urmeaza sa facem acum.
Familia mea se confrunta cu o situatie mai delicata. Ei stau intr-un imobil retrocedat si pus in posesie din 2009, imobil din care ei detin 1/4. In acel imobil, mai stau 3 familii (2 de fosti proprietari, 1 de fosti chiriasi). Toate aceste familii platesc apa la comun. Si aici intervine problema. Una din familii refuza sa mai plateasca apa de 5 luni si a refuzat sa plateasca si reparatia unei tevi care li s-a spart si imi inunda familia (aceasta a fost suportata de familia mea si a costat in jur de 1000 lei).
Luna trecuta si celelalte familii au refuzat sa plateasca apa. Iar ultima factura are o valoare care depaseste posibilitatile financiare ale familiei mele ( aprox 2000 lei, ceea ce reprezinta vreo 80% din veniturile familiei mele). In plus, ei au in grija si o persoana cu handicap de grad 1, deci nu-si pot permite sa le fie oprita apa. Dar daca situatia continua asa, nu or sa mai aiba cum sa plateasca. Vecinii refuza orice intelegere amiabila.

Ce se poate face in aceasta situatie? Se poate cere evacuare prin ordonanta presedintiala? E vreo problema daca familia mea se separa cu apa si pentru restul se inchide utilitatea?

Mentionez ca restul de familii nu au contracte de inchiriere, practic nu stau in baza vreunui act legal.
Nu trebuie mai intai ca chiriasii sa fie notificati pentru incheierea unui nou contract de inchiriere in baza oug 40/1999 si in caz ca nu accepta condiitile noului contract se poate incepe procedura de evacuare?
Partajul unor imobile revendicate se poate face fara ca acestea sa fie inscrise pe rolul fiscal? Ceilalti coproprietari refuza sa inscriem imobilul pe rolul fiscal, insistand sa facem partajul mai intai. Mie mi-e frica sa nu vina penalitati mari si amenzi din cauza asta si doresc sa stiu daca pot folosi ca argument ca partajul nu se poate face fara inscrierea pe rolul fiscal.
Si daca n-am bani sa le dau? Sunt 10 familii. Daca-mi cere fiecare cate 10000 euro, ma aduc in sapa de lemn. Din cate stiu le-au expirat contractele de inchiriere pe care le aveau cu statul. Chiar nu pot dispune decat dupa ani de zile de imobilul meu?
Am obtinut de cateva luni punerea in posesie pentru un imobil nationalizat pe care l-am revendicat dupa 13 ani de procese. Acest imobil este impartit in mai multe apartamente care au fost inchiriate de catre stat si in care acum se gasesc mai multe familii.
As dori sa dispun de acest imobil insa avocatul nu doreste sa-mi explice exact ce trebuie facut mai departe. Am inteles de la el ca ar trebui proces de evacuare, dar ca inseamna multi bani si ca de fapt trebuie sa platim oamenii care stau acolo ca sa plece.
Asa ca m-ar ajuta sa stiu cat de cat ce as putea face acum.