In 2008, am dobandit prin instanta o parte dintr-o cladire nationalizata. In 2010, Primaria a emis punerea in posesie. Eu doresc sa platesc impozitul pe partea pe care o detin deoarece vreau sa platesc penalitati cat mai mici, iar partajul merge foarte greu (in curand se fac 8 luni de discutii).
Am fost si am depus actele cu declaratia de impunere la Directia de Impozite si Taxe Locale si mi-au raspuns dupa 3 saptamani ca refuza sa dea curs cererii mele deoarece nu toti coproprietarii au depus declaratia de impunere. In scrisoare, mai apar mentionate articolele 249(1), (2), (4), 254(5), 288, 238 din HG 44/2004
Eu nu vad din aceste articole sa reiasa ca toti coproprietarii trebuie sa depuna declaratii de impunere. La dosar, am depus si acte din care sa reiasa cotele parti (testament, declararii de mostenitor si am facut si un arbore genealogic).
Nu inteleg care e problema si ce as putea sa fac mai departe. Mi se absurd ca eu sa adun in continuare penalitati inca 5 sau cand o sa se hotarasca ceilalti coproprietari sa declare, mai ales ca eu vreau sa platesc acum.
Deci, conform legii, dvs ca sa declarati imobilul si sa achitati impozitul nu sunteti conditionata de ceilalti coproprietari, sau daca nu a depus unul dintre ei, sa nu se poate calcula la dvs, fiecare in parte conform sentintei detine o cota parte, in baza careia plateste impozitul. Rugati la impozite si taxe, acel imobil sa il puna pe cote conform sentintei in care sunt specificate suprafetele.
Art.249, pct 4., specifica clar "(4) În cazul în care o clădire se află în proprietatea comună a două sau mai multe persoane, fiecare dintre proprietarii comuni ai clădirii datorează impozitul pentru spaţiile situate în partea din clădire aflată în proprietatea sa. În cazul în care nu se pot stabili părţile individuale ale proprietarilor în comun, fiecare proprietar în comun datorează o parte egală din impozitul pentru clădirea respectivă."------ deci in baza acestui articol, tb sa consulte sentinta sa il puna pe cote, daca nu sunt specificate, acel bun se imparte in cote egale intre coproprietari, exact acest art. va favorizeaza pe dvs.
Art. 254, pct. 5 " (5) Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii."------- nu aveti nici o treaba dvs, face referire la ceilalti coproprietari, atata timp cat dvs ati declarat nu intrati sub incidenta acestui articol.
Art.288 se refera la publicarea hotararilor, iar art.238 a fost abrogat.
Este clar ca cineva, habar nu are ce acte are in fata, mergeti mai departe la director, cu seful de serviciu degeaba vorbiti pt ca el este cel care ia semnat adresa cu care va instiintat. Bafta!
Lmpozit apartament
leinad
Buna ziua. Parintii mei nu au intabulat apartamentul cumparat de la ICRAL in urma cu 20 de ani, impozitul venind pe numele tatalui meu, care l-a platit la zi. ... (vezi toată discuția)