sunt administratorul unei firme de retail cu o cifra de afaceri in anul 2009 de 126000 lei si un mic profit (de 3200 lei) iar in anul 2010 firma a avur o cifra de afaceri de 46000 lei; la 1 dec 2010 a fost inregistrata din oficiu ca platitor de tva iar acum are de plata tva colectat de 13000lei (fara drept de deducere a tva de la furnizori); desi in 2010 cifra de afaceri a scazut, firma a fost obligata la plata impozitului forfetar la nivelul cifrei de afaceri din 2009, adica la plata a 1075 lei trimestrial, rezultand pierderi la nivelul anului 2010.
Intrebare: vi se pare normal aceasta situatie , sa fii obligat sa platesti taxe la nivelul de varf acum cand toate firmele sunt in declin?
sunt proprietarul unuiapartament, la parterul unui bloc, in care se afla si sediul social al societatii pe care o administrez, precum si spatiul comercial al unui magazin de cartier; programul societatii este de la ora 8 dimineata la ora 22, cu alte cuvinte eu si sotia lucram mai toata ziua la magazin; societatea pe care o administrez are un contract de salubrizare cu o societate, iar de la asociatia de proprietari mi se factureaza pe persoana fizica servicii de salubritate pe 3 persoane cat are angajati societatea; cu toate ca am un contract de comodat prin care societatea se obliga sa achite cheltuieli de salubrizare, fapt adus la cunostinta societatii respective de salubritate.
Intrebare: se pot incasa servicii de salubrizare pe aceeasi locatie de doua ori: o data pe societate ( la mc), si a doua oara pe persoana fizica la nr de persoane ?
V-asi ramane recunoscator daca mi-ati putea da un raspuns si pe baza caror legi referitoare la serviciile de salubrizare se bazeaza raspunsurile respective ( pentru a le putea dezvolta pentru mine insumi )