avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate andreea-boboia

Activitate andreea-boboia

Buna ziua,
In anul 2011, luna 01,data 03 am iesit la pensie anticipata partiala cu diminuare de 45% in valoare de 430 lei. Incepand cu data de 01.01.2012 am beneficiat de o indemnizatie prevazuta de legea 8/2006 insemnand 50 % din pensie adica 215 lei.
Cu data de 03.01.2016 am iesit la pensie la limita de varsta 1050lei , dar cuantumul indemnizatiei de 50 % potrivit legii 8/2006 nu mi s-a recalculat, invocand motivul ca majorarea punctului de pensie s-a facut cu 01.01.2016 , asa ca am ramas cu cei 215 lei
Decizia de pensionare a venit in luna 03.2016 , iar diferentele de bani pt pensia de limita de varsta pe lunile ian, febr si mart le-am primit in luna aprilie.
Putei sa ne spuneti cum se calculazeaza majorarea , pt a putea afla care este motivul pentru care nu am primit cei 50% care mi se cuvin potrivit legii8/2006, indemnizatia ramanand la valoarea pensiei anticipate partial.
Va multumesc.

Buna ziua,
In anul 2011, luna 01,data 03 am iesit la pensie anticipata partiala cu diminuare de 45%. Incepand cu data de 01.01.2012 am beneficiat de o indemnizatie prevazuta de legea 8/2006 insemnand 50 % din pensie.
Cu data de 03.01.2016 am iesit la pensie la limita de varsta , dar cuantumul indemnizatiei de 50 % potrivit legii 8/2006 nu mi s-a recalculat, invocand motivul ca majorarea punctului de pensie s-a facut cu 01.01.2016 .
Decizia de pensionare a venit in luna 03.2016 , iar diferentele de bani pe lunile ian, febr si mart le-am primit in luna aprilie.
Va rugam sa ne spuneti care este motivul pentru care nu am primit cei 50% care mi se cuvin potrivit legii8/2006, indemnizatia ramanand la valoarea pensiei anticipate partial.
Va multumesc.
Buna ziua,

Am absolvit Colegiul universitar de institutori in anul 2004 si Facultatea de Management in anul 2010 ( cu diploma de licenta ). Conform art. 248, alin .4 din noua lege a educatiei 1/2011 sunt/sau nu sunt incadrada pe functia de profesor invatamant primar si prescolar?

Art. 248 Absolvenţilor liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor şcoli echivalente, încadraţi în învăţământul preşcolar şi primar, care, până la intrarea în vigoare a prezentei legi, au absolvit ciclul de licenţă, li se consideră îndeplinită condiţia pentru ocuparea funcţiilor didactice de profesor pentru învăţământul preşcolar, respectiv profesor pentru învăţământul primar.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Drepturi salariale necuvenite
Conform art 283 din codul muncii reiese intr-adevar ca dupa 3 ani de la data nasterii dreptului - acesta se prescrie, dar imi este oarecum teama ca angajatorul sa nu-mi blocheze contul si sa-si retina suma, si sincera sa fiu nici nu imi mai aduc aminte daca am primit sau nu aceasta prima.
Buna ziua,

La data de 01.04.2008 mi-am incetat activitatea prin acordul partilor. Ieri 09.08.2011 am primit de la angajator o adresa in care imi solicita restituirea unei sume de 400 Lei - reprezentand drepturi salariale necuvenite ( prima de paste), motivul fiind "la data acordarii primei 18.04.2008 nu a fost inregistrata cererea de incetare". Cum este posibil ca dupa atata timp sa nu se sesizeze, mai ales in conditiile in care lichidarea s-a facut inainte de 01.04.2008? Cum pot proceda in acest caz?
Multumesc frumos
Buna ziua,
Ieri am primit decizia de pensionare anticipata partiala cu diminuare de 45%.
Mentionez ca am realizat stagiul total de cotizare de 35 ani 10 luni si 23 zile si sunt nascuta in 03.10.1955. Avand in vedere ca din iulie 2010 nu am avut nici un venit dupa somaj , consider ca s-a facut o nedreptate in ceea ce priveste calculul diminuarii, deoarece dosarul nu am putut sa-l depun decat incepand cu 03.01.2011 datorita blocarii pensiilor.
Avand in vedere ca termenul de depunere al contestatiei este de 45 de zile v-as ruga frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns referitor la intrebarea "Cum trebuie sa procedez in cazul unei contestatii si ce sanse am de rezolvare?
Va multumesc frumos

Din pacate ceea ce ma nemultumeste pe mine este penalizarea maxima in conditiile in care din motive care nu au tinut de mine nu am putut depune dosarul in anul 2010 cand era normal.
Iar legea spune ca : "Procentul de penalizare a cuantumului pensiei este fix – 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, ceea ce poate conduce la o penalizare maxima de 45% din cuantumul pensiei pentru limita de varsta. Legislatia anterioara prevedea procente diferentiate, cuprinse intre 0,5% si 0,50%, iar penalizarea maxima ajungea la 30%. Asta inseamna ca in fiecare luna o sa se modifice calculul?

Multumesc