avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot contesta o decizie de pensie anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot contesta o decizie de pensie anticipata partiala?

Buna ziua,
Ieri am primit decizia de pensionare anticipata partiala cu diminuare de 45%.
Mentionez ca am realizat stagiul total de cotizare de 35 ani 10 luni si 23 zile si sunt nascuta in 03.10.1955. Avand in vedere ca din iulie 2010 nu am avut nici un venit dupa somaj , consider ca s-a facut o nedreptate in ceea ce priveste calculul diminuarii, deoarece dosarul nu am putut sa-l depun decat incepand cu 03.01.2011 datorita blocarii pensiilor.
Avand in vedere ca termenul de depunere al contestatiei este de 45 de zile v-as ruga frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns referitor la intrebarea "Cum trebuie sa procedez in cazul unei contestatii si ce sanse am de rezolvare?
Va multumesc frumos

Din pacate ceea ce ma nemultumeste pe mine este penalizarea maxima in conditiile in care din motive care nu au tinut de mine nu am putut depune dosarul in anul 2010 cand era normal.
Iar legea spune ca : "Procentul de penalizare a cuantumului pensiei este fix – 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, ceea ce poate conduce la o penalizare maxima de 45% din cuantumul pensiei pentru limita de varsta. Legislatia anterioara prevedea procente diferentiate, cuprinse intre 0,5% si 0,50%, iar penalizarea maxima ajungea la 30%. Asta inseamna ca in fiecare luna o sa se modifice calculul?

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
andreea-boboia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:09, 15 Aprilie 2011
puteti contesta decizia la tribunal sectia litigii de munca insa nu sunt sanse mari sa vi se admita contestatia fiindca reducerea de 45% s-a facut conform noii legi a pensii.
athe a scris:
puteti contesta decizia la tribunal sectia litigii de munca insa nu sunt sanse mari sa vi se admita contestatia fiindca reducerea de 45% s-a facut conform noii legi a pensii.

Unii isi doresc sa primeasca raspunsuri numai de la avocati. Eu am ajuns sa-mi doresc sa nu mai fiu nevoita sa citesc raspunsurile eronate ale unor avocati, cum este raspunsul citat.

@andreea-boboia a scris:
Din pacate ceea ce ma nemultumeste pe mine este penalizarea maxima in conditiile in care din motive care nu au tinut de mine nu am putut depune dosarul in anul 2010 cand era normal.

Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare iar contestatia este de competenta Comisiei Centrale de Contestatii (art. 149 din Legea nr. 263/2010).

Va inteleg nemultumirea, dar n-ati putut solicita pensie anticipata in 2010 datorita prevederilor Legii nr. 118/2010. Ce-ati putea scrie in contestatie?

@andreea-boboia a scris:
Asta inseamna ca in fiecare luna o sa se modifice calculul?

Nu se va modifica nimic. Veti primi, lunar, acelasi cuantum al pensiei, pana cand veti implini 60 de ani si 3 luni si veti trece din oficiu la pensie pentru limita de varsta.
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie pensionare anticipata jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie impotriva unei decizii de pensionare anticipata? Mentionez ca persoana in cauza a iesit la pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - care este procentul de reducere a pensiei daca depasesti stagiul complet de cotizare? olymariana olymariana buna ziua. am un stadiu de cotizare de36 ani3 luni ,sint nascuta la 16 05 1956 si doresc sa depun actele pentru pensie anticipata s-au anticipata partial dar ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata veronicam veronicam care este procentul de penalizare pt pensie anticipata? (vezi toată discuția)