avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie decizie pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie pensionare anticipata

Buna seara! Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie impotriva unei decizii de pensionare anticipata? Mentionez ca persoana in cauza a iesit la pensie anticipat, inainte de intrarea in vigoare a legii 118/2010, la varsta de 60 de ani, avand un stagiu de cotizare de 38 ani si 5 luni, in conditii normale de munca. Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 10:59, 19 Iulie 2010
Exista un model tipizat, f.f.asemanator cu cel al cererii.de pensionare. Parerea mea este ca, nu aveti loc acolo , pentru a scrie motivele pentru care contestati decizia. Casele de pensii cred le dau acolo, sau o scoateti de pe internet insa puteti sa o scrieti ca orice contestatie pe hartie ; indicati numarul deciziei, motivele . NU este nici un motiv sa nu o ia in considerare, daca o formulati pe coala simpla, netipizata. Cei care trimit contestatiile prin posta, scriu acolo tot ce ii nemultumeste.. si e bine.....Trebuie sa va raspunda..si dvs.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Raspunsul meu nu are chiar o legatura directa cu intrebarea dvs, insa....
A contesta o decizie de pensie la casa de pensii, nu inseamna neaparat nimic altceva decat o revizuire a modului de calculare a punctajului, stagiului, etc.
Multi fac aceasta CONTESTATIE care Casa de pensii (avantaj casa de pensii pentru a facilita depasirea celor 45 de zile) ceea ce nu este acelasi lucru cu prevederile art 87/Lg 19/2000 - prin a contesta in termen de 45 de zile de la comunicare catre instanta judecatoreasca
Multumesc pentru raspunsuri. Stie cineva cum se calculeaza o pensie anticipata? Ce algoritm de calcul se foloseste?
daca este pensie anticipata inseamna ca persoana in cauza a depasit vechimea in munca ceruta de lege cu cel putin 10 ani
In acest caz, pensia nu mai este diminuata avand cuantumul ca si cum ar fi la pensie limita de varsta. (exemplu: daca vechimea ceruta de lege este 35 ani si persoana a avut 40 de ani vechime, nu se diminueaza)
Daca este pensie anticipata partiala, atunci, daca a depasit vechimea in munca ceruta de lege cu pana la 10 ani, functie de numarul de ani, se diminueaza lunar cuantumul pensiei.
Exemplu: daca vechimea ceruta de lege este 35 ani si persoana a avut 38 de ani vechime, procentul de diminuare pentru cei 3 ani cu care depaseste este : 0.35 (pentru fiecare luna) X 60 luni (5 ani, cu cat s-a redus varsta) = 21% lunar)
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2010
Bruta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala dumitrunicole dumitrunicole O persoana de sex feminin nascuta in 12-oct-1958, angajata din aprilie 1977 fara intrerupere pe cartea de munca se poate pensiona anticipat partial, incepand ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata standan54 standan54 Am 61 de ani,barbat,pot sa ies la pensie anticipat tinand cont ca am un stagiu de cotizare neintrerupt de 38 ani si 6 luni? Cu cat se diminueaza pensia in ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, Tatal meu are 59 de ani, in luna octombrie 2011 are 35 de ani de vechime si 5 ani de grupa. In iunie 2011 a intrat in somaj. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)