avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale necuvenite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale necuvenite

Buna ziua,

La data de 01.04.2008 mi-am incetat activitatea prin acordul partilor. Ieri 09.08.2011 am primit de la angajator o adresa in care imi solicita restituirea unei sume de 400 Lei - reprezentand drepturi salariale necuvenite ( prima de paste), motivul fiind "la data acordarii primei 18.04.2008 nu a fost inregistrata cererea de incetare". Cum este posibil ca dupa atata timp sa nu se sesizeze, mai ales in conditiile in care lichidarea s-a facut inainte de 01.04.2008? Cum pot proceda in acest caz?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 14:33, 10 August 2011
Dupa mai bine de 3 ani nu cred ca va mai poate cere ceva...
Conform art 283 din codul muncii reiese intr-adevar ca dupa 3 ani de la data nasterii dreptului - acesta se prescrie, dar imi este oarecum teama ca angajatorul sa nu-mi blocheze contul si sa-si retina suma, si sincera sa fiu nici nu imi mai aduc aminte daca am primit sau nu aceasta prima.
andreea-boboia a scris:

Conform art 283 din codul muncii reiese intr-adevar ca dupa 3 ani de la data nasterii dreptului - acesta se prescrie, dar imi este oarecum teama ca angajatorul sa nu-mi blocheze contul si sa-si retina suma, si sincera sa fiu nici nu imi mai aduc aminte daca am primit sau nu aceasta prima.

Nu are nicio sansa sa castige intr-un proces si cu atat mai putin sa obtina o executare silita fara sa se judece.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sporuri personal contractual primarie petrevica petrevica Buna ziua Sunt angajata contractual in cadrul primariei unei comune din Bacau. In urma controlului Camerei de Conturi din noiembrie 2012 s-a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de prescriere ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Este vorba despre un litigiu de munca. Angajatorul a considerat ca fratele meu a primit la salariu in fiecare luna niste sume de bani in plus ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere acordata de angajator eu80 eu80 sunt angajata in cadrul unei universitatii particulare.in urma cu 2 luni am nascut.la 2 saptamani de la nastere am depus (cu nr de inregistrare) o cerere prin ... (vezi toată discuția)