avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Makaveli99

Activitate Makaveli99

Vad ca nu se incumeta nimeni sa-mi spuna ce si cum sa fac. Intre timp am contactat un prieten avocat care mi-a spus ca sa nu declar nimic, societatea comerciala este o persoana juridica care nu are legatura ce am semnat eu in calitate de persoana fizica si oricum aceasta este pe minus de 2 ani de zile.
Daca aveti alte idei sau pareri va astept.
Sa inteleg ca daca ma duc la el si declar ca am pe numele meu o canapea de 9 ani si 50% din actiunile unui SRL falimentar (nu e in faliment dar are toate conturile blocate si nu exist activitate), executorul nu se va mai deplasa la domiciliu?
Si ramane intrebarea, daca vine la domiciliu, are dreptul sa intre fara acordul proprietarilor? (stiam ca proprietatea este garantata de Constitutie). Sa zicem ca intra in casa, ceilalti care locuiesc aici pot ramane fara bunurile pe care le poseda? Daca executorul hotaraste sa ia tv-ul si laptop-ul prietenei? Ea ce poate sa faca, actele sunt la mamai ei care nu este in tara, poate sa depuna plangere la politie pentru furt? Mi se pare ca aici e o problema in legislatie. Prietena mea e suparata ca poate ramane fara bunurile ei, la fel si sora-mea care are un calculator cumparat la sh de la o prietena? Spuneti-mi cum sa procedez ca sa nu ramana ele fara bunuri?
Buna ziua,

Am primit un fel de somatie de forma:
"In conformitate cu dispozitiile art. 373 ind. 1 si 373 ind. 2 cod proc. civila, prin prezenta vi se pune in vedere ca la data de... la ora de .... sa va prezentati la sediul nostru din ...... pentru a comunica relatii in vederea solutionarii dosarului de executare nr. .... si pentru a achita suma de .... + dobanda ............
................. In caz contrar se va proceda la urmarirea mobiliara conform art. 411 cod proc. civila si la urmarirea imobiliara conform art. 492 cod. proc. civila cu ajutorul organelor de politie."

Acum nu stiu cum sa procedez pentru ca oricum nu am nici un bun pe numele meu in afara de o canapea achizitionata acum 8 sau 9 ani de zile. Locuiesc cu prietena, sora si parintii, locuinta este a parintilor, prietena mea cand s-a mutat a venit si cu tv-ul si laptop-ul ei la mine.
Ceea ce detin sunt 50% din actiunile unei firme pe care a infiintat-o sora mea numai ca si firma e plina de datorii, are conturile blocate iar bunuri nici atat.
Loc de munca nu am (lucrez la negru cum s-ar spune, mai castig un ban din care sa ma intretin).
Ce ma sfatuiti sa fac?
1. Sa ma duc la executor si sa-i spun care este situatia?
2. Daca nu ma prezint ce mi se poate intampla? instiintarea nu a venit cu recomandata ori altceva ca sa stie sigur ca am primit-o.
3. Executorul poate veni la domiciliu si sa intre in casa fara acordul proprietarilor (in cazul meu parintilor)?
4. Daca vine si intra in casa cu ajutorul organelor de politie, de unde stie judecatorul care bun e al cui? Acte nu sunt pentru toate bunurile, de ex. actele pentru laptop-ul prietenei nu sunt la ea ci la mama ei care i l-a cumparat si care nu locuieste in tara, poate sa-i ia ei laptop-ul pentru simplu fapt ca locuieste impreuna cu mine? Eu ii dau canapeaua daca vrea, as vrea sa-l vad cum o cara? dar eu pe ce mai dorm? stiam ca unele bunuri nu pot fi urmarite, care sunt mai exact acele bunuri? - aici intreb in situatia in care executorul vrea sa ia si bunurile care nu-mi apartin, dar pentru care nu sunt acte doveditoare ca apartin prietenei sau tatalui meu de exemplu?
Eu am mai fost executat silit anul trecut pentru un alt credit pe care il platisem in proportie de 70% inainte sa fie declarat scadentat iar apoi mi s-a cerut o suma la fel de mare ca si creditul initial, executorul judecatoresc (altul decat cel de acum a trimis 2 somatii de plata si apoi a lasat-o balta pentru ca i-am spus ca nu am nici un bun urmaribil si nu sunt angajat). A trecut 1 an de la ultima somatie de plata.

Sper sa ma puteti ajuta iar daca doriti sa ma judecati va spun doar ca banii luati de pe card au fost folositi pentru a ajuta o persoana bolnava si care mi-a promis ca mi-i inapoiaza, din pacate nu a mai reusit sa traiasca pentru a returna acesti bani iar eu am ramas cu acest card de credit descoperit.
Multumesc anticipat tututor care imi vor raspunde!
Multumesc de raspuns!
Dar cum stie executorul daca bunurile fara acte apartin sau nu uneia dintre persoanele ce locuiesc in acel domiciliu? Ma gandesc sa nu abuzeze si sa profite de faptul ca ai mei nu mai au acte pe tv(vechi de 9-10 ani), canapea(veche de 7-8 ani), frigider (vechi de 20-25 de ani), etc. ?
Oare daca le spun ca urmeaza sa plec la munca in strainatate schimba cu ceva datele problemei? Datoria de achitat, vreau sa o achit insa momentan nu dispun de banii necesari si nici de vreun bun pe care sa-l valorific.
Problema e ca nu plec cu un contract de munca ci la o cunostiinta care mi-a gasit de munca acolo unde munceste si ea.
Orice sfat, raspuns ma ajuta mult, multumesc!
Am primit o notificare de executare silita pentru un credit de nevoi personale de la un executor judecatoresc din alt judet decat cel in care locuiesc.
Suma este de 3.000 ron, eu nu mai sunt salariat de mai bine de doi ani(castig ceva bani din alte activitati insa marea lor majoritate ii dau in casa si pentru tratamentul tatalui meu, el fiind bolnav) si locuiesc impreuna cu prietena mea, sora mea si parintii mei. Casa este pe numele parintilor iar eu nu am nici un bun pe numele meu majoritatea bunurilor din casa sunt ale parintilor plus inca cateva ale prietenei mele (mobila si cateva electrocasnice). Intrebarile mele sunt:
1. Executorul judecatoresc poate sa intre in casa si sa execute bunurile parintilor daca acestia nu au acte pe ele (unele lucruri au fost cumparate la mana a doua ori actele au fost pierdute)?
2. Am un card de debit la o alta banca si prin care trebuie sa primesc cativa banuti pentru munca mea prestata (350 ron) in zilele ce urmeaza, executorul poate sa-mi opreasca acei bani?
3. Daca nu au ce bunuri sa-mi execute ce se va intampla in continuare?
Multumesc in avans celor care se vor deranja sa-mi raspunda!
Nu am vrut sa fiu un rau platnic insa situatia de asa natura m-a facut sa ajung astfel. E posibil ca in cateva saptamani sa plec in afara la munca si as dori sa-mi achit datoriile din banii castigati. E posibil sa obtin o amanare sau ceva de genul asta.
Ma sperie gandul ca ar putea veni executorul acasa sa ia bunurile parintilor, tatal meu e cardiac, a facut si infarct anul trecut iar acum mai are si probleme cu tensiunea, e foarte nervos desi ia tratament. Era sa-l pierd anul trecut si nu as vrea sa se intample ceva cu el. Ce ma sfatuiti sa fac?