avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care este procedura de executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Care este procedura de executare silita?

Am primit o notificare de executare silita pentru un credit de nevoi personale de la un executor judecatoresc din alt judet decat cel in care locuiesc.
Suma este de 3.000 ron, eu nu mai sunt salariat de mai bine de doi ani(castig ceva bani din alte activitati insa marea lor majoritate ii dau in casa si pentru tratamentul tatalui meu, el fiind bolnav) si locuiesc impreuna cu prietena mea, sora mea si parintii mei. Casa este pe numele parintilor iar eu nu am nici un bun pe numele meu majoritatea bunurilor din casa sunt ale parintilor plus inca cateva ale prietenei mele (mobila si cateva electrocasnice). Intrebarile mele sunt:
1. Executorul judecatoresc poate sa intre in casa si sa execute bunurile parintilor daca acestia nu au acte pe ele (unele lucruri au fost cumparate la mana a doua ori actele au fost pierdute)?
2. Am un card de debit la o alta banca si prin care trebuie sa primesc cativa banuti pentru munca mea prestata (350 ron) in zilele ce urmeaza, executorul poate sa-mi opreasca acei bani?
3. Daca nu au ce bunuri sa-mi execute ce se va intampla in continuare?
Multumesc in avans celor care se vor deranja sa-mi raspunda!
Nu am vrut sa fiu un rau platnic insa situatia de asa natura m-a facut sa ajung astfel. E posibil ca in cateva saptamani sa plec in afara la munca si as dori sa-mi achit datoriile din banii castigati. E posibil sa obtin o amanare sau ceva de genul asta.
Ma sperie gandul ca ar putea veni executorul acasa sa ia bunurile parintilor, tatal meu e cardiac, a facut si infarct anul trecut iar acum mai are si probleme cu tensiunea, e foarte nervos desi ia tratament. Era sa-l pierd anul trecut si nu as vrea sa se intample ceva cu el. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Makaveli99 , utilizator 03:31, 16 Aprilie 2011
Executorul nu poate face executare silita mobiliara sau imobiliara decit asupra bunurilor dv. nu asupra altora, insa va poate bloca contul, daca stie acest lucru, daca nu nu poate face nimic
Multumesc de raspuns!
Dar cum stie executorul daca bunurile fara acte apartin sau nu uneia dintre persoanele ce locuiesc in acel domiciliu? Ma gandesc sa nu abuzeze si sa profite de faptul ca ai mei nu mai au acte pe tv(vechi de 9-10 ani), canapea(veche de 7-8 ani), frigider (vechi de 20-25 de ani), etc. ?
Oare daca le spun ca urmeaza sa plec la munca in strainatate schimba cu ceva datele problemei? Datoria de achitat, vreau sa o achit insa momentan nu dispun de banii necesari si nici de vreun bun pe care sa-l valorific.
Problema e ca nu plec cu un contract de munca ci la o cunostiinta care mi-a gasit de munca acolo unde munceste si ea.
Orice sfat, raspuns ma ajuta mult, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita nonilici nonilici Buna ziua. Am si eu o problema. Mi-a venit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc, precum ca, in termen de 1 zi de la primirea somatiei ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale! ajax227 ajax227 Buna! Detin cateva credite de nevoi personale (fara garantii).. Mentionez ca am ajuns in imposibilitatea de a le mai plati. Nu am nimic pe numele meu, in ... (vezi toată discuția)
Executare silita mirelacolpos mirelacolpos Am o datorie de 4600 ron la un IFN.Am solicitat o rata suportabila dar mi s-a spus sa platesc intai suma 1300 ron pe care eu nu o am.Acum am primit un sms prin ... (vezi toată discuția)