avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am o datorie de 4600 ron la un IFN.Am solicitat o rata suportabila dar mi s-a spus sa platesc intai suma 1300 ron pe care eu nu o am.Acum am primit un sms prin care mi se comunica inaintarea cererii catre judecatorie pentru executarea silita.
Intrebarea mea este daca e normal sa mi se comunice printr-un sms acest lucru si ce trebuie sa fac eu in acest caz?Care sunt procedurile de executare- exista un proces? Au fost amenintati parintii ca le vor lua casa si bunurile deoarece eu locuiesc la adresa lor.
Va rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 09:51, 29 Decembrie 2010
normal e sa vi se comunice prin scrisoare. dvs puteti face contestatie la executare.
Cum se face contestatia la executare?
Multumesc!
Contestaţia la executare este mijlocul procedural prin care o persoană interesată sau vătămată prin executare solicită instanţei, fie desfiinţarea actelor de executare nelegale sau clarificarea înţelesului şi întinderea dispoziţiilor care se execută .

Pentru a face contestatie la executare ar trebui sa existe un dosar de executare pe rolul unui executor.

Executarea slita se face numai asupra bunurilor dvs si nu asupra bunurilor parintilor dvs.
pana acum parerea mea ca se merge la intimidare. Limbajul e de lemn. Cererea de executare silita se adreseaza unui executor judecatoresc sau bancar. Acesta solicita instantei incuviintarea executarii silite si in niciun caz nu va da SMS....
De unde sunteti. Putem verifica la instanta competenta daca s-a solicitat incuviintarea executarii silite impotriva dvs.

Later Edit: S-a luat incuviintarea in 16.12.2010 de la Judecatoria Moinesti. Ceruta de un executor bancar.
Acum, in mod normal acesta va va transmite o somatie pe 387 C.Pr. Civ. cu care va incepe executarea.
Sau va veti trezi cu poprire pe conturi/salariu ( 1/3) cu instiintare. Depinde pe ce varianta alege sa mearga.
Sunteti salariata?
Aveti conturi?
Aveti bunuri?
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
godot, utilizator
Multumesc pentru informatii!
Sunt salariata, nu am conturi, nu sunt proprietar, locuiesc in casa parintilor.Pot sa/mi ia televizor, frigider ...?Nu am nicun bun care sa figureze pe numele meu.
Pot contacta executorul sa vad ce pot face?Executorul e cel care apare pe hotarare sau va fi unul din teritoriu?

Alte discuții în legătură

Executare silita? OnofrasRoxana OnofrasRoxana Buna ziua! De la inceput va spun ca nu ma pricep deloc la probleme juridice..Am facut un credit de consum in 2007 de 4000 ron pe 5 ani,am fost intrebata daca ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)