avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate rares2109

Activitate rares2109

Buna ziua! Am castigat in instanta anularea unui p.v de contraventie , insa s-a dat solutionat cu recurs de 15 zile. Am primit acasa aceasta hotarare , au trecut 15 zile , iar cei de la politie nu au facut recurs. Mentionez ca fapt s-a petrecut in alt judet fata de cel in care domiciliez. Intrebarea mea este: voi mai primi inca o hotarare acasa in care sa se specifice ca decizia e definitiva si irevocabila , sau trebuie sa ma deplasez eu , din nou la judecatorie ca sa o obtin?
Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea contravenţională formulata de petentul în contradictoriu cu intimatul şi, în consecinţă anulează procesul verbal nr.,,,,,,,,,.Fără cheltuieli de judecată.Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.Pronunţată în sedinţă publica azi.20.09.2011. Ce pot sa fac pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata respectiv bonurile de benzina (pentru ca am auzit ca acestea se deconteaza in cazul in care se castiga procesul)? Sau cum e mai bine sa procedez? 1.As putea formula la judecatoria din orasul unde domiciliez o plangere doar pentru cheltuielile de judecata? 2.Sa fac recurs pentru a le recupera insa recursul cred ca se judeca tot in acelasi loc unde a fost data decizia..... 3.Daca politia face recurs , pot cere si eu recurs ca sa recuperez cheltuielile de judecata?
Răspuns la discuția Rugaminte
justicemn a scris:

Daca intuiesc bine, banuiesc ca ati formulat o plangere contraventionala. Plangerea contraventionala suspenda executarea procesului verbal.
Pentru a va prezenta la agentul constatator, aveti nevoie de un certificat de grefa.
Deci, o cerere adresata presedintelui instantei unde ati inregistrat plangerea, un timbru judiciar de 0,15 lei si o taxa de timbru de 1 leu.
Prin cerere solicitati emiterea unui certificat de grefa din care sa rezulte ca pe rolul acelei instante se afla inregistrat dosarul X, avand ca obiect plangere contraventionala impotriva PV seria X, nr. Y din data Z, care va este necesar la ...

Am trimis , am asteptat si nu s-a intamplat nimic. Mai apoi am sunat la Judecatorie si mi s-a spus ca nu trimit nimic prin posta! Singura varianta ar fi sa merg la Judecatorie si sa ma interesez acolo direct , nu?
Discuție Rugaminte
M-ar putea ajuta cineva cu un model de cerere pt suspendarea sanctiunii complementare pe durata judecarii unei contestatii? pt ca judecatoarea mi-a zis ca trebuie sa fac o astfel de cerere catre judecatorie prin care sa mi se elibereze un document care atesta acest lucru.