Am detinut functia de lider de sindicat pe societate si am avut cim suspendat pe perioada mandatului (respectiv 4 ani ) conf art 50 lit f codul muncii ,dupa expirarea mandatului am revenit in cadrul societatii pe postul detinut anterior si angajatorul nu a emis decizia de incetare a suspendarii,de atunci au trecut doi ani si jumatate cei de la ITM nu vor sa-mi incheie cartea de munca fara aceasta decizie ,eu nu lucrez nicaieri acum trebuia sa ies la pensie din august 2010 ,iar situatia mea este nerezolvata nici in ziua de azi ,mentionez ca am efectuat numeroase cereri in acest sens la societate ,am fost ITM cu plingere si in audienta la inspector sef .Raspunsul primit a fost de a-l actiona in instanta ,asa am procedat insa termenul de judecata mi-la dat pentru oct 2012 ,va intreb oare eu mai pot supravietuii pina atunci pentru am-i primii dreptul de pensie dupa 42 ani de munca in aceasta tara fara de lege ?Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a mi-se rezolva situatia cit mai urgent ,sa declar greva foamei ?sa ma urc pe un turn pt a ma sinucide ?sau exita si alte posibilitati de legalitate in aceasta tara ?Va multumesc pentu un ajutor disperat .
Am efectuat analizele medicale din proprie initiativa recomandate de medicul de medicina muncii la clinica medlifee,clinica care are contract cu societatea pentru analize periodice ale salariatilor,am achitat suma de 238 lei inclusiv taxa pentru inchiderea dosarului la sediul central si emiterea avizului .Cei de la sediul central au trimis avizul in dublu exemlar la societate ,iar acesta nu recunoaste sau le-a distrus ,cert este ca am fost sunat de la sediul central ca avizele nu au ajuns si nici nu pot sa-mi dea certificarea pentru o societate care nu ma accepta deoarece intre noi exista un conflict munca .Este clar ca a intervenit conducerea societatii in aceasta situatie.Ce cale pot urma eu de acum inainte ?Multumesc
Am mentionat in intimpinare la reconventonala ca instanta sa respinga cererea ,ca neintemeiata si ne justificata pt ca eu am reintegrare si nu angajare .Despre ce cerere imi sugerati sa mai trimit si cui ?
In hot jud se mentioneaza anularea deciziei de concediere ,obliga angajatorul la reintegrarea pe acelasi post detinut anterior si acordarea tuturor drepturilor salariale precum si a drepturilor de care as fi beneficiat in aceasta perioada pina la reintegrarea efectiva .
Daca se intirzie cu reitegrarea ,pot solicita despagubirea drepturilor salariale conform hot jud si apoi sa actualizam aceste drepturi pina la reintegrarea efectiva ?Multumesc mult pentru ajutor .
Tot la art 580 punct 3 alin 2 prevede si dreptul creditorului la daune de interese ,pot solicita aceste daune pt ca a refuzat executarea h.j. deoarece eu am fost la societate aproape in fiecare saptamina dar nici odata nu am fost primit la discutii .Multumesc foarte mult.
Am hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila privind reintegrarea in munca cu acordarea tuturor drepturilor pana la data reintegrarii. Am solicitat angajatorului sa puna in aplicare H.J., inclusiv prin executor judecatoresc. In urama somatiei emisa de executor, angajatorul nu a dat curs. Dupa expirarea termenului somatiei, am depus la Judecatorie plangere, in baza articolului 580, pct.3, Cod Procedura Civila. La primul termen, angajatorul a prezentat o intampinare insotita de o cerere reconventionala, in baza art.119, Cod Civil, invocand faptul ca ma sustrag de la analizele medicale, respectiv vizita medicala. Solicitarea angajatorului este, ca instanta sa ma oblige, prin hotararea pronuntata , sa ma prezint la serviciu, in vederea incheierii unui nou Contract de Munca si sa efectuez toate analizele ca nou angajat. Mentionez ca in urma tuturor demersurilor, legale, efectuate de mine pentru executarea H.J. de catre angajator, acesta a refuzat permanent, dialogul sau calea amiabila. Nu a vrut sa primeasca nici un document din partea mea. Nu mi-a solicitat niciodata efectuarea unei vizite medicale, nici macar nu s-a discutat pe aceasta tema, ceea ce incearca sa invoce in cererea reconventionala.
Rog un raspuns cat mai explicit fata de cele expuse. Consider ca nu sunt un nou angajat, ci trebuie sa am continuitate in munca, nefiind necesara incheierea unui nou contract de munca, deoarece instanta a anulat decizia de incetare a Contractului Individual de Munca.