avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare in munca

Am hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila privind reintegrarea in munca cu acordarea tuturor drepturilor pana la data reintegrarii. Am solicitat angajatorului sa puna in aplicare H.J., inclusiv prin executor judecatoresc. In urama somatiei emisa de executor, angajatorul nu a dat curs. Dupa expirarea termenului somatiei, am depus la Judecatorie plangere, in baza articolului 580, pct.3, Cod Procedura Civila. La primul termen, angajatorul a prezentat o intampinare insotita de o cerere reconventionala, in baza art.119, Cod Civil, invocand faptul ca ma sustrag de la analizele medicale, respectiv vizita medicala. Solicitarea angajatorului este, ca instanta sa ma oblige, prin hotararea pronuntata , sa ma prezint la serviciu, in vederea incheierii unui nou Contract de Munca si sa efectuez toate analizele ca nou angajat. Mentionez ca in urma tuturor demersurilor, legale, efectuate de mine pentru executarea H.J. de catre angajator, acesta a refuzat permanent, dialogul sau calea amiabila. Nu a vrut sa primeasca nici un document din partea mea. Nu mi-a solicitat niciodata efectuarea unei vizite medicale, nici macar nu s-a discutat pe aceasta tema, ceea ce incearca sa invoce in cererea reconventionala.
Rog un raspuns cat mai explicit fata de cele expuse. Consider ca nu sunt un nou angajat, ci trebuie sa am continuitate in munca, nefiind necesara incheierea unui nou contract de munca, deoarece instanta a anulat decizia de incetare a Contractului Individual de Munca.
Cel mai recent răspuns: Primola , utilizator 21:55, 28 Mai 2011
Intr-adevar, nu sunteti nou angajat .. prin hotararea instantei de judecata decizia de concediere a fost anulata, iar partile sunt puse in situatia anterioara emiterii deciziei de concediere.
Prin urmare, angajatorul nu poate sa va conditioneze reintegrarea de efectuarea analizelor medicale si de incheierea unui nou c.i.m.

De asemenea, puteti face plangere penala pentru savarsirea infractiunii pevazute de art.278 C.mun.
Tot la art 580 punct 3 alin 2 prevede si dreptul creditorului la daune de interese ,pot solicita aceste daune pt ca a refuzat executarea h.j. deoarece eu am fost la societate aproape in fiecare saptamina dar nici odata nu am fost primit la discutii .Multumesc foarte mult.
Da, aveti dreptul de a solicita daune interese.
Daca se intirzie cu reitegrarea ,pot solicita despagubirea drepturilor salariale conform hot jud si apoi sa actualizam aceste drepturi pina la reintegrarea efectiva ?Multumesc mult pentru ajutor .
In hotararea instantei nu este prevazuta acordarea drepturilor salariale pana la reintegrarea efectiva?

Alte discuții în legătură

2 hotarari irevocabile privind reintegrarea , neexecutate in totalitate . am nevoie de ajutor . Roxana83 Roxana83 Buna ziua , am lucrat la o societate unde am fost suspendata si concediata . am castigat atat suspendarea cat si concediere . Problema mea este ca am ... (vezi toată discuția)
Functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal. codulmuncii codulmuncii Buna ziua. [b]Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine[/b]: Lucrez pe doua contracte la acelas ... (vezi toată discuția)
Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. cum se face cererea de revenire in campul muncii si primirea despagubirilor? gabipotcovaru gabipotcovaru Buna ziua, In toamna anului trecut am primit decizia de concediere emisa de conducerea firmei la care am lucrat. Am contestat decizia de concediere in ... (vezi toată discuția)