avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anularea deciziei de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anularea deciziei de concediere

Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva.
Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta dispune anularea deciziei, dar nu mentioneaza ce decurge din anulare.
Societatea a facut recurs la acesta hotarare prin care cerea anularea ei si tot odata mentionarea explicita a obligatiilor ce-i revin in caz contrar - numai ca instanta de apel a respin recursul si ne-a indrumat din nou catre instanta de fond pentru lamuriri. PENTRU REVIZUIRE.-asa ca eu am depus cererea de revizuire la instanta de fond abia dupa ce s-a pronuntat curtea de apel.
- ASA ca as vrea sa stiu daca cererea poate fi considerata valida , si daca nu ce pasi pot sa mai fac pentru a obtine totusi drepturile salariale.
MENTIONEZ CA societatea a emis o noua decizie de concediere care nu cuprinde nici-un termen de contestatie sau alte mentiuni decat ca se anuleaza vechea decizie si se emite cea noua conform prevederilor art80 alin 3 din noul cod al muncii desi eu sunt in litigi pe codul vechi., dar nu mantioneaza nimic de drepturile salariale din interiorul acestui interval.
- CE PRESUPUNE ANULAREA DECIZIEI DE CONCEDIERE?
- DACA NU AM FACUT CEREREde recuperare a drepturilor salariale in termen de 15 zile de la pronuntare hotarari mai pot sa fac cerere ?


Cel mai recent răspuns: crystina-76 , utilizator 14:25, 20 Martie 2012
Puteti posta exact ce a decis instanta de recurs ? ... revizuirea unei hotarari se face in conditiile expres prevazute de Codul de procedura civila ...

Anularea deciziei de concediere , potrivit principiului restitutio in integrum - repunerea integrală în situația anterioară) - , inseamna :
- Hotărârea judecătorească de reintegrare produce un prim efect imediat şi direct, fără formalităţi prealabile, respectiv anularea actului de concediere.
- concedierea încetează să mai producă efecte de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti definitive
- salariatul va fi repus în funcţia şi pe postul deţinut anterior de acesta
- reintegrarea produce efecte cu privire la drepturile salariale şi vechimea în muncă.
....in numele legii hotaraste;
admite cerere formulate de contestatoarea...impotriva deciziziei emisa de sc...in contradictoriu cu intimata.
Anuleaza decizia NR... emisa de SC..,
Cu drept derecurs in 10 zile de la comunicare.
mentionez ca ca la data inregistrarii actiuni am facut un singur capat de cerere adica anularea deciziei, pt ca la aceea data eream inca angajata societatii dar in perioada de previz cu conditia schimbarii locului de munca
Eu am sperat ca se va rezolva pe cale amiabila acest litigiu si de-aceea nu am luat in calcul mai multe pretentii.Abia ulterior pe fondul cauzei am formulat si cerere de repunere in situatia anterioara emiterii deciziei
Din ce ati postat nu vad trimiterea instantei de recurs catre instanta de fond (prima instanta)?
recursul a fost inaintat de catre angajator care contesta hotararea data de Tribunal.
Dar Curtea de apel a respins recursul ca nefondat si nu a mai tinut cont nici de cerera de lamurire si de celelante capete de cerere formulate de mine in intimpinare si ne-a indrumat catre instanta de fond pentru lamurire
Cererea de lamurire a dispozitivului unei hotarari se face catre instanta care a pronuntat hotararea respectiva ....

Alte discuții în legătură

Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
2 hotarari irevocabile privind reintegrarea , neexecutate in totalitate . am nevoie de ajutor . Roxana83 Roxana83 Buna ziua , am lucrat la o societate unde am fost suspendata si concediata . am castigat atat suspendarea cat si concediere . Problema mea este ca am ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)