avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 Hotarari irevocabile privind reintegrarea , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 Hotarari irevocabile privind reintegrarea , neexecutate in totalitate . Am nevoie de ajutor .

Buna ziua , am lucrat la o societate unde am fost suspendata si concediata . am castigat atat suspendarea cat si concediere .
Problema mea este ca am actionat in instanta prima data decizia de suspendare pe 05.12.2007(cerere chemare in judecata ) iar pe data 01.01.2008socitatea desfinteaza toate posturile din societate din cauza cesionari partii comerciale unei sociatati noi infintate care are ca administrator aceasi persoana si ca benefiaciar la fel . Deci societatea stia ca am actionat in instanta atata suspendarea C.I.M cat si concedierea abuziva , aceasta a transferat toti angajati la noua societate dar nu a luat in considerare si persoana mea .
Am castigat suspendarea definitiv si irevocabil pe data de 30.06.2008 , iar prima hotarare judecatoreasca prin care am castigat irevocabil anularea deciziei de concediere a fost pe 10.09.2008.
In decizia prin care am castigat reintegrarea pe postul avut anterior , plata drepturilor banesti ( s-a restins recursul facut de carte scietate ) s-a discutat si de cesionarea intre firme unde curtea deliberand mentioneaza . sustinerile intimatei privind imposibilitatea contestatoarei , motivat de vanzarea intervenita intre societatea X si societatea Y nu a putut fi primita , avand in vedere ca, , potrivit contractului de vanzare -cumparare si cesiune de drepturi nr.000 din 28.12.2007 . scocietatea Y este succesorul in drepturi , din punct de vedere al dreptului muncii , in raport cu angajatii preluati de la societatea X .
In urma acestei hotarari socieatea X a executat hotararea partial , adica a platit drepturile salariale , m-a reangajat doar in acte in cadrul societatii X dupa care m-a anuntat ca sunt in preaviz si ca urmez a fi concediata din nou conf art .65 ali.1 , concediare ce a avut loc . Societatea X nu m-a reaintegrat efectiv nici o secunda , nu am putut beneficia de transfer la societatea Y ca ceilalti colegi si nici nu mi-a oferit conform codului muncii o lista a posturilor vacante in societate sau AJOFM .
Am actionat din nou soceitatea in judecata unde am pierdut in prima instanta deoarece instanta a retinut eronat din hotararea prezentata mai sus mentionand ca :< .... instanta judecatoreasca prin hotararea nr ...0001 a Curtii de apel bacau a dispus reintegrarea la societatea X >
Am facut recurs si la Curtea de apel bacau am castigat din nou , mai bine spus schimba in totalitatea hotararea din prima instanta , si anulaeaza decizia de concediere , acorda drepturi banesti .
Marea mea problema acum este ca societatea a facut cerere de revizuire in baza art . 322 alin 1 C.Proc. Civ motivand din nou ca nu poate sa ma integreze efectiv .
Ajutati-ma va rog , ce ar trebui sa fac , sunt 2 hotarari judecatoresti pe care socieatarea nu vrea sa le execute in totalitate , mai mult mentionez ca toti angajattii de la soceitatea X lucreaza acum la societatea , sunt aceasi oameni , societatea are aceasi adrese si sedii , numere de telefon si administratori , chia actionari .
Cel mai recent răspuns: Roxana83 , utilizator 20:48, 3 Noiembrie 2009
Daca salariatul a solicitat reintegrarea, angajatorul este obligat sa il accepte la munca. Indiferent cate despagubiri ar fi platit, angajatorul trebuie sa dea curs reintegrarii.
Altfel se face vinovat de nerespectarea unei hotarari judecatoresti, ceea ce reprezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda., conform art.278 Codul Muncii

faceti sesizare la Parchet si Politie, ITM...dr. salariale vi le-ati primit?
Multumesc pentru rapiditatea raspunsului. Firma X doar mi-a platit drepturile salariale si m-au reintegrat fictiv , nici 1 min real , adica doar in acte . De fapt am primit banii in cont , nici o hartie ca am fost reangajata , dupa care un preaviz urmat de concediere pe art. 65 alin . 1 . Am dat din nou in judecata pentru anularea concedierii pentru ca eu consider ca ar fi trebuit sa ma angajaeze dupa care sa ma transfere la societatea Y si saprimesc real locul meu de munca . Am castigat din nou dar acum soceitatea a facut cerere de revizuire si nu stiu ce sa mai fac .
1. În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.

2. Care este motivul de revizuire invocat de catre societate?
Societatea X trebuia conform hotararii sa ma reintegreze efectiv , mai bine zis ca revin in situatia avuta inainte de concediere , mai bine zis ca beneficiez de transfer la societatea y ca toti angajatii , dar societatea desi in instanta s-a discutat posibilitatea transferului , instanta a considerat conform contractului de vanzare cumparare ca societatea Y este succesorul in drepturi privind angajatii , societatea X doar m-a reintegrat fictiv si m-a concediat , nu mi-a facut transferul carte societatea Y pt a fi o reaintegrare efectiva pe postul avut anterior . Ce anume a scris in revizuire nu stiu , eu nu am primit nici macar comunicarea hotararri care cere societatea revizuire .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare pe postul detinut anterior desfacerii cm liliana89 liliana89 buna ziua!am si eu o problema si as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.am fost concediat cu art 65 codul muncii,am facut contestatie in instanta iar ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca florina123 florina123 In anul 2013 am fost concediata colectiv, eu fiind singura intretinatoare a familiei. Am contestat in instanta si am hotarare definitiva unde am castigat ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere a copilului mykidutza mykidutza Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste problema mea de munca cu angajatorul si anume: in prezent sunt in concediu de crestere copil. Societatea ... (vezi toată discuția)