avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu de crestere a copilului

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in ceea ce priveste problema mea de munca cu angajatorul si anume: in prezent sunt in concediu de crestere copil.
Societatea la care am fost angajata,a fost nevoita in urma unei hotarari judecatoresti sa ma reangajeze in functia avuta anterior concedierii.
Copilul este nascut in luna nov 2007,iar reangajarea la societate si suspendarea temporara a contractului de munca este cu data de 22 feb 2008.
Legea spune ca acest concediu de crestere copil este pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. angajatorul este obligat sa ma reangajeze,pe postul de munca avut anterior solicitarii concediului de crestere a copilului? (mentionez ca postul nu este restructurat,in prezent este angajata o alta persoana)
2.Pot face cererea de revenire inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului?
In cererea adresata angajatorului, a fost specificata solicitarea 'suspendarii temporare a contractului de munca'
Daca reangajarea se produce,ce obligatii are angajatorul,ma refer daca trebuie sa-mi acorde aceleasi beneficii avute in momentul suspendarii contractului?
Cum ma pot apara impotriva unei alte concedieri abuzive?
Ideea este ca vreau sa revin la acest loc de munca,temporar,ca sa pot duce copilul la cresa,fiindca imi sunt solicitate o serie de acte(adev sal,copie carte munca),iar cum, in cartea de munca la momentul concedierii ei au operat incetarea raporturilor de munca cf art 65 lit a...aceasta este ca un stigmat pt mine si greu imi gasesc un loc de munca.
Astept cu mare nerabdare raspusnsurile d-voastra,d-lor si d-nelor specialisti.
E foarte important pt mine un sfat din partea d-voastra ,caci ma aflu la o mare rascruce din punctul meu de vedere si trebuie sa stiu la ce sa ma astept din partea angajatorului.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:52, 7 August 2009
Desfacerea CIM in baza art 65 nu trebuie sa fie o problema pentru dumneavoastra, ati fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului....sau poate ati vrut sa scrieti art 61 alin 1 lit a), desfacerea CIM ca si abatere disciplinara? Chiar sa fie asa, instanta de judecata v-a dat castig de cauza si se va rectifica in carnetul de munca, in baza hotararii judecatoresti.
Cat despre revenirea din concediu pentru cresterea copilului, o puteti face oricand, in perioada celor 2 ani . Trebuie doar sa depuneti o cerere scrisa la angajator si sa mentionati data cand doriti sa incepeti munca; acesta fiind obligat sa va angajeze pe functia detinuta anterior si sa beneficiati de aceleasi drepturi pe care le-ati avut si inainte de nasterea copilului.
Pai fiind reintegrata in munca, presupun ca a fost anulata decizia de concediere. Solicitati radierea mentiunilor din carnetul de munca referitoare la decizia anulata de instanta.
Da, angajatorul trebuie sa va reintegreze efectiv pe postul avut inaintea concedierii, si sa va repuna in situatia anterioara emiterii acesteia (cu aceleasi drepturi si obligatii pe care le-ati avut anterior concedierii).
Puteti face cererea de incetare a suspendarii contractului de munca, insa va trebui sa luati in consideratie faptul ca relatia dvs cu angajatorul este deteriorata si atmosfera nu va fi tocmai linistita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi inscriu copilul la cresa daca sunt in cic? eugenia2008 eugenia2008 Buna ziua, imi pot inscrie fiul la cresa daca inca primesc indemnizatia de 600 RON? Sau mi se suspenda? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil uzzyboss uzzyboss Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani. La data de 10 mai trebuia sa-i suspend incetarea . Eu acum ... (vezi toată discuția)
Reintegrare pe postul detinut anterior desfacerii cm liliana89 liliana89 buna ziua!am si eu o problema si as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.am fost concediat cu art 65 codul muncii,am facut contestatie in instanta iar ... (vezi toată discuția)