Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani. La data de 10 mai trebuia sa-i suspend incetarea . Eu acum sunt obligat sa-l reangajez, sau pot sa-i desfac contractul de munca? daca pot sa-i desfac contractul de munca la ce articol din Codul muncii fac referire?
Eu am restructurat activitatea in aceasta perioada si chiar nu-mi permit sa mai platesc inca un salariat, dar nu stiu cat este de legal.
Astept sugestii.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
De asemenea, angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat.
C.i.m. poate inceta prin demisie sau prin acordul partilor... Intrucat ati restructurat activitatea, atunci c.i.m. va inceta in baza art.65 alin.1 C.mun.