avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Am un salariat care a avut contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului pana la 2 ani. La data de 10 mai trebuia sa-i suspend incetarea . Eu acum sunt obligat sa-l reangajez, sau pot sa-i desfac contractul de munca? daca pot sa-i desfac contractul de munca la ce articol din Codul muncii fac referire?
Eu am restructurat activitatea in aceasta perioada si chiar nu-mi permit sa mai platesc inca un salariat, dar nu stiu cat este de legal.
Astept sugestii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 11 Mai 2009
Ii facerti incetarea suspendarii contractului de munca si apoi concedierea acestuia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului ocupat de el).
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

De asemenea, angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat.
C.i.m. poate inceta prin demisie sau prin acordul partilor... Intrucat ati restructurat activitatea, atunci c.i.m. va inceta in baza art.65 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea locului de munca dupa concediu de crestere a copilului Irina_I Irina_I Buna ziua, In iunie 2010 am intrat in concediu de crestere a copilului. Conform vechii legi am benefiaciat de concediu de 2 ani, urmand sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu crestere copil bodo gabriella bodo gabriella dorim sa ne interesam ca dupa noul Cod al Muncii daca o femeie a fost in concediu de crestere copil timp de 2 ani patronul o mai poate reangaja sau pur si ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)