avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa concediu crestere copil

dorim sa ne interesam ca dupa noul Cod al Muncii daca o femeie a fost in concediu de crestere copil timp de 2 ani patronul o mai poate reangaja sau pur si simplu sa o dea in somaj. Dorim daca se poate sa ne spuneti si nr. articolului din codul muncii va rugam.

multumim frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 12 Septembrie 2011
Dupa cic, trebuie sa o reprimiti exact pe acelasi post. In timpul cic. contractul e suspendat legal, nu a incetat.
Dupa cic, revenirea mamei la lucru nu este o renagajare, ci o continuare a aceluiasi contract.
Contractul avut inainte de concediu nu a incetat, el a fost doar suspendat pana la revenire.

Dupa ce inceteaza cic, mama va reveni la vechiul loc de munca, patronul fiind obligat sa o primeasca.
Mama poate ajunge in somaj daca, la reprimire, patronul o va concedia prin restructurarea postului sau alte motive (care nu sunt din vina salariatei).

Ca sa va spunem art. de lege, trebuie sa ne spuneti exact care situatie va intereseaza: datul in somaj? reprimirea la munca? Care este de fapt problema dvs. concreta?
bodo gabriella a scris:

dorim sa ne interesam ca dupa noul Cod al Muncii daca o femeie a fost in concediu de crestere copil timp de 2 ani patronul o mai poate reangaja sau pur si simplu sa o dea in somaj. Dorim daca se poate sa ne spuneti si nr. articolului din codul muncii va rugam.

multumim frumos

Art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 prevede:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Dupa revenirea din CCC, angajatorul poate dispune concedierea persoanei respective astfel incat aceasta sa beneficieze de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pericol de somaj? vioop vioop Sunt in prezent in concediu crestere copil 2 ani . Firma la care am suspendat contractul a fuzionat cu alta . Cand ma intorc la servici exista posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediul de maternitate branetminerva branetminerva Buna, Sunt in concediu de maternitate pentru cel de-al doilea copil. Cand m-am intors la lucru dupa primul copil aveam deja 4luni de sarcina cu al doilea. Am ... (vezi toată discuția)