avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pericol de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pericol de somaj?

Sunt in prezent in concediu crestere copil 2 ani . Firma la care am suspendat contractul a fuzionat cu alta . Cand ma intorc la servici exista posibilitatea sa nu mai fiu primita? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 16 Mai 2012
Noua firma are obligatia de a va reprimi la serviciu dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani. Nu garanteaza nimeni ca a doua zi veti mai fi salariata acelei firme.Daca postul dvs va fi desfiintat veti putea beneficia de somaj. Ar fi bine ca inainte de expirarea concediului, cu ceva timp, sa va interesati de o eventuala alternativa de loc de munca.



1. Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Ati intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005 sau a OUG nr.111/2010?
Am intrat in concediu in nov 2011 conf oug 111.
Nu se aplica prevederea conform careia 6 luni dupa revenirea la locul de munca nu ma pot concedia in conditiile in care nu revin mai devreme de 2 ani? Multumesc.
Corect, va sunt incidente prevederile acestei OUG cu privire la interdictia concedierii pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din cic george angheloiu george angheloiu Buna ziua, peste trei saptamani ma voi intoarce la job dupa CIC. Ma pot astepta de la surprize neplacute din partea angajatorului? Ce spune ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Alexandra201020 Alexandra201020 Urmeaza sa intru in concediu pentru cresterea copilului , am inteles ca sa modificat legea si acum angajatorul nu mai este obligat sa te primeasca la ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu cata8 cata8 In present sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani , dar trebuie sa ma intorc cu o luna de zile mai devreme ptr a putea beneficia si ... (vezi toată discuția)