avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere din concediul de maternitate

Buna,
Sunt in concediu de maternitate pentru cel de-al doilea copil. Cand m-am intors la lucru dupa primul copil aveam deja 4luni de sarcina cu al doilea. Am mers la lucru pana la 7luni dupa care am ramas in concediu prenatal. In martie 2010 am nascut cel de-al doilea copil. In martie 2012 ar trebui sa ma intorc la lucru. As dorii sa stiu daca condorm legii angajatorul mai este obligat sa ma reangajeze, si in cazul in care nu este obligat, daca pot lua somaj daca nu gasesc in alta parte de lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 3 August 2011
Cat timp sunteti in concediu pentru cresterea copilului/ concediu de maternitate contractul indiv de munca se suspenda, prin urmare nu se pune problema sa va "reangajeze", doar sa va intoarceti la munca, pe acelasi post (daca nu au intervenit modificari ale organigramei)
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei. (art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil Maria Tirnovan Maria Tirnovan Urmeaza sa intru in curand in concediu de maternitate, ulterior ingrijire copil. Conform legii in vigoare am anuntat angajatorul ca voi sta acasa 1 an de zile ... (vezi toată discuția)
Creștere salarială in concediu prenatal Elle456 Elle456 Buna ziua. Începând cu Luna Martie 2019 sunt in concediu prenatal. Contractul de munca se va suspenda in Iulie 2019, după trecerea celor 126 zile. In luna ... (vezi toată discuția)
Mariri salariale in timpul concediului prenatal oana123456 oana123456 Buna ziua, Voi intra in concediu prenatal in luna aprilie 2016. In mai 2016 in cadrul companiei se ofera mariri salariale. Pot beneficia si eu de aceste ... (vezi toată discuția)