avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu ingrijire copil

Urmeaza sa intru in curand in concediu de maternitate, ulterior ingrijire copil. Conform legii in vigoare am anuntat angajatorul ca voi sta acasa 1 an de zile si ca doresc sa revin pana cand implineste copilul 10-11 luni, pentru a beneficia si de prima de insertie. Angajatorul a luat hotararea sa angajeze persoana in locul meu, problema e ca pe perioada nedeterminata. Intrebarea mea este e legal sa angajezi pe perioada nedeterminata in acest caz? Ce drepturi am ? As putea avea probleme de genul sa gasesc jobul ocupat pe cand ma intorc din concediu de ingrijire copil?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:22, 12 Februarie 2012
1. In principiu, angajarea trebuia sa se faca pe durata determinata si nu pe durata nedeterminata ...

2. Exista posibilitatea ca locul dvs de munca sa fie ocupat la revenirea din CCC, insa condorm art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002, la incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediul de maternitate branetminerva branetminerva Buna, Sunt in concediu de maternitate pentru cel de-al doilea copil. Cand m-am intors la lucru dupa primul copil aveam deja 4luni de sarcina cu al doilea. Am ... (vezi toată discuția)
Din contabila secretara aroua_r aroua_r Dupa efectuarea concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani am revenit la vechiul loc de munca. Inainte de a intra pe concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa concediul de maternitate gabiperpelea gabiperpelea am fost angajat cu contract pe perioada nedeterminata la o firma unde sunt si in prezent . dupa cateva luni aflu k locul ocupat de mine a fost eliberat pentru ... (vezi toată discuția)