avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. Cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. Cum se face cererea de revenire in campul muncii si primirea despagubirilor?

Buna ziua,
In toamna anului trecut am primit decizia de concediere emisa de conducerea firmei la care am lucrat. Am contestat decizia de concediere in instanta. In final am castigat iar firma nu a facut recurs in termenul prevazut. Am solicitat legalizarea sentintei iar in trei zile lucratoare trebuie sa o elibereze. Intrebarea este ce continut va avea cererea de reintegrare pe postul avut anterior si primirea despagubirilor conform sentintei definitive, catre d-nul director al firmei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 22 Mai 2013
Cererea va cuprinde solicitarea de a pune in executarea hotararea pronuntata de catre instanta si mentionati exact ce a dispus instanta de judecata.
Va multumesc. Carui director sa ma adresez? Celui din judet (sef al punctului de lucru) sau celui de la firma mama de la care am primit in toamna decizia de desfacere a contractului de munca? Invoc si art. 24 din legea 554/2004 republicata?
Va multumesc.
Directorului societatii mama se va adresa cererea de punere in executare a hotararii judecatoresti ...
ar fi brecomandat sa ii notificati prin avocat sa vada ca este treaba serioasa....eventual sa le dati si un termen scurt si sa se invoce si ca pot fi trasi la raspundere penala si civila pentru neexecutarea hotararii privind plata salariilor

Exista posibilitatea ca , in temeiul titlului executoriu pe care il comunicati angajatorului, acesta sa dispuna printr-o decizie reintegrarea dv. si plata tuturor despagubirilor exact cum sunt prevazute ele in hotarare,
Exista si varianta ca dv sa intocmiti o cerere prin care sa solicitati angajatorului sa dispuna reintegrarea dv pe postul detinut anterior desfacerii contractului, ca urmare a anularii deciziei de sanctionare nr......din data de.......prin care angajatorul a dispus concedierea dv. disciplinara, anulare care a fost pronuntata prin sentinta nr......la data ..... de Tribunalul........., in cauza care a format dosarul nr................avand ca obiect anulare decizie sanctionare.
Anexez prezentei titlul executoriu, hot. nr.........din data de..............pronuntata de Tribunalul...........







Alte discuții în legătură

Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat eueleu eueleu Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Data reintegrarii efective codulmuncii codulmuncii Unii autori considera ca reintegrarea unui salariat concediat se face printr-o decizie de reintegrare. Altii considera ca aceasta decizie nu este necesara, ... (vezi toată discuția)