Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie.
Ce demersuri trebuie sa fac eu ca angajator , ma refer la documente.
se anuleaza decizia initiala de desfacere a contractului de munca? trebuie sa duc hotararea la ITM, tin sa specific ca aceasta persoana nu a mai fost angajat la noi de la sfarsitul luni decembrie, in luna mai sa emis aceasta hotarare judecatoreasca.
Trebuie sa-l pun in functie la la sfarsitul lui decembrie ....?
pt ca trebuie sa-i achit si toate salariile din urma....#-o
Hotararea judecatoreasca este definitiva? Concedierea este lovita de nulitate absoluta ? Partile se repun in situatia anterioara emiterii actului de concediere , inclusiv reintegrarea in functie . Daca in perioada decembrie -mai postul a fost ocupat de un alt angajat , instanta ar fi trebuit sa admita reintegrarea in functie de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de reintegrare . O astfel de reglementare are la baza, atat necesitatea infaptuirii unui act de dreptate - reintegrarea in functie -, cat si ocrotirea intereselor legitime ale persoanei care ocupa postul in care trebuie sa se faca reintegrarea . Pe acelasi post din statul de functiuni nu pot figura concomitent doi titulari.
Reintegrarea se va face din decembrie 2009 ... nu trebuie emisa decizie de reintegrare, intrucat aveti hotararea judecatoreasca prin care se anuleaza decizia de concediere si se dispune reintegrarea in functia avuta anterior concedierii.
La ITM duceti copie de pe hotararea judecatoreasca devenita irevocabila .
Faceti o adresa catre angajatul care trebuie reintegrat sa se prezinte la firma in maximum 24 de ore de la primirea adresei, apoi acesta va face o cerere prin care doreste sa se reintegreze, dupa care mergeti cu o copie a sentintei si a cererii la ITM, contractul indiv. de munca(CIM) ramane valabil, nu trebuie sa faceti un CIM nou, iar salariile trebuie sa le dati din urma de la data concedierii pana la data reintegrarii efective si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat angajatul in ace perioada.
Art. 277. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Art. 278. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amenda.
Cel care a castigat procesul trebuie sa se adreseze in scris angajatorului cu o cerere de reintegrare si de acordare a drepturilor salariale , conform hotararii judecatoresti executorie .