avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate mdidan

Activitate mdidan

A fost depusa cererea pentru obtinerea autorizatiei de constructie cu toate documentele si avizele necesare, la data de 11.10.2010.
Avand in vedere ca au trecut 3 luni de la momentul depunerii cereri si nu am primit nicio instiintare referitoare la documentatia ca nu este incompletă sau necesită clarificări tehnice, pot sa se inceapa lucrarile de executie ?

Care este legea prin care un document trimis autoritatilor statului se aproba tacit daca nu avem un raspuns de la aceasta autoritate in termenul legal de 30 zile ?

Da, terenurile au cadastru si intabulare. Fiecare din cele 5 terenuri are cadastru separat. 4 terenuri au suprafete de 500 de mp fiecare, iar dimensiunile lor nu permit o noua impartire. Terenul in suprafata de 20500 trebuie lotizat conform intelegerii intre parti sau a hotararii instantei.
Suntem 8 mostenitori de drept.
In acest caz se plateste taxa de timbru numai pentru aceasta lotizare sau pentru tot titlul ?
meroiud a scris:

Iesirea din indiviziune este supusa taxei fixe de 19 lei , indiferent de valoarea terenului .Timbrul judiciar il calculati la valoare dar cel mult 10 lei .Ulterior , daca partile nu incheie o tranzactie , se efectueaza expertiza topo care poate ajunge cel mult 1 000 lei ( dupa parerea mea ) si onorariu avocat care se ocupa de toate aceste demersuri in instanta .Cam acestea sunt costurile .


Spuneti "Timbrul judiciar il calculati la valoare dar cel mult 10 lei"- la ce valoare se refera, iar "cel mult 10 lei" cred ca ati vrut sa ziceti __cel putin 10 lei__
din ce mi s-a scris pana acum inteleg urmatoarele.
- angajez un avocat (contra cost)
- pornesc actiunea de iesire din indiviziune pentru care se plateste o taxa fixa de 19 lei.
- o sa faca o expertiza tehnica (contra cost). Expertiza va contine o evaluare a terenului? Conform raportului de expertiza rezulta o lotizare acceptata de parti sau impusa de instanta. Se plateste o taxa de timbru daca partile accepta una din propunerile de lotizare din raportul de expertiza ?
- cu hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila si documentatia cadastrala pe fiecare lot in parte (contra cost), fiecare propritar isi inscrie proprietatea in cartea funciara. La ce valoare are loc taxarea si ce alte taxe se mai platesc pentru inscrierea in cartea funciara ?
Stimta doamna/domn

Suntem mai multi mostenitori pe un titllu de proprietate, printre care si Statul Roman.
Fiecare stie care este cota sa din tiltlu. Titlul de proprietate cuprinde 5 terenuri in suprafata totale de aproximativ 22500 mp. Tot titlu este inscris in cartea funciara.
In acest moment se doreste iesirea din indiviziune.
Pret de evaluare al titlului este 10 euro/mp.

Suntem interesati sa stim:
1. care ar fi cheltuielile (taxele de timbru, taxa de inscriere in cartea funciara, cheltuieli cu alte taxe, etc) din momentul introduceri actiuni in instanta pana in momentul inscrieri in cartea funciara. O evaluare cat mai apropiata de realitate avand ca baza de calcul datele date.
2. daca in acest caz taxa de timbru se calculeaza la pretul din evaluare sau la o suma propusa de noi.
3. daca exista o alta posibilitate de a iesi din indiviziune.

Va multumesc pentru intelegere.

Cu stima
Dan Motea