Buna ziua,
In acesta saptamana imi expira cartea de identitate, drept urmare m-am prezentat la primaria comunei unde locuiesc pentru reinoire. Mi s-au cerut documentele necesare + o adeverinta de la primarie...dar nu mi s-a eliberat adeverinta din cauza ca mama mea ( proprietara spatiului unde am domiciliul ) are o amenda primita pe nedrept, pe care nu poate sa o plateasca acum . Intrebare mea este, ce fac eu pana va putea plati amenda ?? Au voie sa faca asa ceva ? Este legal sa mi se refuze dreptul de a-mi face cartea de identitate ? Pot sa fac ceva in privinta acesta ?:((
Multumesc!
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog , ce se poate face in cazul, in care prenumele mamei este scris gresit pe certificatul de nastere al copilului ?
Se poate face o rectificare doar la notar, sau in instanta.
Pot aparea complicatii in momentul in care mama va deceda si va fi nevoie de succesiune ?
Va multumesc!
Buna ziua,
In urma cu 7 luni de zile tatal meu circula regulamentar pe scuter moment in care a intrat in plin intr-un autovehicol care a intrat pe drumul principal fara sa acorde prioritate.
In acel moment la locul accidentului a venit politia si salvarea , care l-au dus pe tatal meu ( singura victima ) la spital de urgenta. Datorita ranilor cauzate a fost internat la spital iar ulterior externarii i s-a recomandat imobilizare totala la pat timp de 60 de zile. Pe certificatul de la medicul legist au fost trecute 50 de zile de ingrijiri medicale. In momentul de fata, doctorul ii recomanda tatalui meu operatie si introducere de proteza la bazin.
In tot acest tip, persoana care l-a accidentat nu a dat nici un semn de viata. Am sunat noi in speranta ca ne va ajuta macar putin cu tratamentul dar acesta a refuzat sa discute cu noi.
Ulterior am facut plangere penala, dar pana in prezent nu s-a intamplat nimic. Mentionez ca pana in prezent tatalui meu nu i s-a luat nici o declaratie . Am aflat din surse sigure ca vinovatul conduce masina si in prezent ( dovada ii este reinoita ) desi permisul este suspendat.
Oare ce trebuie sa facem ca sa se rezolve ceva ?