avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prenumele mamei gresit pe certificatul de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prenumele mamei gresit pe certificatul de nastere

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog , ce se poate face in cazul, in care prenumele mamei este scris gresit pe certificatul de nastere al copilului ?
Se poate face o rectificare doar la notar, sau in instanta.
Pot aparea complicatii in momentul in care mama va deceda si va fi nevoie de succesiune ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 13:21, 15 Iunie 2011
Trebuie sa completati o cerere-tip de rectificare catre Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care a eliberat certificatul de nastere al copilului si sa depuneti odata cu ea actele doveditoare (în original şi copie).
Eliberarea noului certificat dureaza cam 30 de zile.
Complicatiile, in cazul in care nu faceti rectificarea, vor aparea cu siguranta.
:luck:

Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator
Va multumesc pentru raspuns !
Acest lucru se poate face chiar daca a trecut foarte mult timp ?
Mentionez ca mama are 85 ani iar fiica 56 .
Multumesc!
Cu placere :)
Desigur, nu conteaza cat timp a trecut. Acum procedura s-a simplificat - din punct de vedere al cetateanului - foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O mica problema cu certificatul de nastere al copilului meu ContSters180134 ContSters180134 buna ziua. Cu ce sa dovedesc ca prenumele copilului meu se scrie altfel,decat cel pe care este scris in registru de stare civila.Prenumele copilului este de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)
Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)