avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu victima

Buna ziua,
In urma cu 7 luni de zile tatal meu circula regulamentar pe scuter moment in care a intrat in plin intr-un autovehicol care a intrat pe drumul principal fara sa acorde prioritate.
In acel moment la locul accidentului a venit politia si salvarea , care l-au dus pe tatal meu ( singura victima ) la spital de urgenta. Datorita ranilor cauzate a fost internat la spital iar ulterior externarii i s-a recomandat imobilizare totala la pat timp de 60 de zile. Pe certificatul de la medicul legist au fost trecute 50 de zile de ingrijiri medicale. In momentul de fata, doctorul ii recomanda tatalui meu operatie si introducere de proteza la bazin.
In tot acest tip, persoana care l-a accidentat nu a dat nici un semn de viata. Am sunat noi in speranta ca ne va ajuta macar putin cu tratamentul dar acesta a refuzat sa discute cu noi.
Ulterior am facut plangere penala, dar pana in prezent nu s-a intamplat nimic. Mentionez ca pana in prezent tatalui meu nu i s-a luat nici o declaratie . Am aflat din surse sigure ca vinovatul conduce masina si in prezent ( dovada ii este reinoita ) desi permisul este suspendat.
Oare ce trebuie sa facem ca sa se rezolve ceva ?
Tatal dvs trebuie sa mearga la politie si sa formuleze plangere penala pentru vatamare corporala impotriva persoanei care l-a accidentat.
Cu aceasta ocazie sau pana la citirea rechizitoriului , tatal dvs trebuie sa se constituie parte civila pentru a fi dezdaunat de persoana care l-a accidentat.
De asemenea , tatal dvs , poate solicita prin cererea de constituire de parte civila si obligarea autorului accidentului la plata unor daune morale , care ar insemna echivalentul banesc al traumelor suferite in urma accidentului.
Aceste daune nu sunt cuantificabile , in sensul ca in instanta tatal dvs trebuie sa solicite o suma de bani ,iar asupra cuantumului acesteia se va pronunta instanta.
Recomandarea ar fi sa pastrati toate actele care reprezinta dovada cheltuielilor efectuate cu insanatosirea si refacerea tatalui dvs (chitante , facturi , bonuri ,retete , bilete de transport ,retete si bonuri cu costul medicamentatiei , etc.)
Despagubirile civile solicitate sunt acordate in masura in care contravaloarea lor este dovedita cu probe in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima caderii gardului de la cimitirul constanta mariatomas mariatomas Prin intermediul acestui forum de specialitate am nevoie de consilierea celor in masura sa o faca in urmatorul caz: (nu stiu daca ma adresez la categoria ... (vezi toată discuția)
A facut accident pe zebra, a dus victima la spital, apoi a disparut mireya mireya Mama mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul a luat-o si a suit-o in masina ,a dus-o la urgente, a pus-o intr-un carut ca nu se putea deplasa ... (vezi toată discuția)
Accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane adriana.chiritescu adriana.chiritescu Una din cunostintele mele a avut un accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane:tatal si fiica. Tatal a stat internat 4 zile in spital cu diagnostic ... (vezi toată discuția)