avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... A facut accident pe zebra, a dus victima la spital, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

A facut accident pe zebra, a dus victima la spital, apoi a disparut

Mama mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni, soferul a luat-o si a suit-o in masina ,a dus-o la urgente, a pus-o intr-un carut ca nu se putea deplasa avand piciorul rupt si a plecat nedeclarand accidentul la politie si avea carnetul suspendat din 2007.Intrebarea mea este ce trebuie sa facem acum, sa angajam un avocat sa-l punem noi sub acuzatie si sa cerem daune morale sau sa asteptam sa-l judece cei ce s-au sesizat?Care sunt pasii ce trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:15, 2 Februarie 2011
Pai daca ati anuntat politia, s-a format un dosar penal. Mama dvs va fi chemata sa dea declaratii, si se poate constitui parte civila inca din faza de urmarire penala.
Trebuie sa luam un avocat ?Scuzati dar nu ma pricep deloc.Care este pedeapsa pentru ce a facut el?
Bună ziua,

În primul rând, în ceea ce privește întrebarea dumneavoastră referitoare la avocat, e de preferat să aveți un apărător, care să vă apere interesele întotdeauna într-un proces, cu atât mai mult într-un proces penal.
Nu am înțeles, totuși, ce s-a întâmplat după ce mama dumneavoastră a fost dusă la spital de către făptuitor, respectiv dacă ați fost la poliție dumneavoastră să declarați accidentul. Ați formulat o plângere penală împotriva acestuia, îi cunoașteți identitatea, spre a putea solicita tragerea la răspundere penală a șoferului? Presupun că dacă șoferul nu a fost la poliție, nici nu s-a sesizat nici un organ din oficiu. Trebuie să vă asigurați că demersul penal a fost inițiat, prin deschiderea unui dosar penal.
În ceea ce privește pedeapsa, ea va fi stabilita doar de către instanță, în funcție de încadrarea juridică, pe de-o parte, și de circumstanțele care vor fi reținute în urma administrării probatoriului, pe de altă parte.
De câte zile de îngrijiri medicale a avut nevoie mama dumneavoastră?
Totodată, vă recomand, având în vedere că doriți să participați în procesul penal în calitate de parte civilă, la momentul la care vă veți constitui parte civilă, să o faceți atât pentru daune morale, cât și pentru daune materiale. În acest din urmă sens, trebuie să păstrați dovezi (chitanțe, alte înscrisuri) privind toate cheltuielile efectuate cu tratamentul medical, recuperarea, etc.
Nu inteleg cum de a fugit.
Daca s-a declarat accidentul deja e cautat.
Ar fi bine ca macar sa consultati un avocat intrucat e ciudat ce s-a intamplat si nu il veti putea ajuta pe faptas decat cu riscul de a raspunde si dvs. penal.
Mama dvs. va da declaratie daca nu a dat deja.

Alte discuții în legătură

Sfaturi pentru prima infatisare la un proces penal. zuzzu zuzzu Sunt parte vatamata intr-un proces penal(mama a decedat(la spital) in urma unui accident rutier, traversand neregulamentar). In concluziile expertizei, scrie ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala mirelasob mirelasob Acum o saptamana am suferit un grav accident de circulatie, din care , multumita domnului, am scapat decat cu vanati, o mana in gips si o fractura la picior. ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier soldat cu deces neagu adriana neagu adriana Fiul meu in varsta de 18 ani a fost accidentat mortal de un sofer baut.Impreuna cu fetita mea in varta de 16 ani se intorceau acasa mergand regulamentar pe ... (vezi toată discuția)