Fiul meu in varsta de 18 ani a fost accidentat mortal de un sofer baut.Impreuna cu fetita mea in varta de 16 ani se intorceau acasa mergand regulamentar pe marginea drumului unul in fata celuilat,soferul respectiv a intrat intr o depasire si a pierdut controlul volanului,carosabilul fiind umed,si la luat din spate pe fiul meu aruncandu l 4 metri in fata,fetita mea fiind martor la tot ce s a intamplat.Nu stim cum sa procedam,viata fiului nostru nu se poate calcula in bani dar trebuie sa negandim la o suma si nu stim cum sa procedam,in curand urmeaza procesul si trebuie sa comunicam ce daune morale avem pretentii.
In primul rand trebuie sa cuantificati daunele materiale (cheltuieli spital, inmormantare, praznice, etc) ... aceste cheltuieli trebuie dovedite in fata instantei, deci adunati actele doveditoare.
In al II-lea rand familia poate solicita daune morale .... acestea nu trebuie dovedite ci se apreciaza de la caz la caz de catre instanta in limita sumei solicitate de catre partea vatamata. Discutati cu toti membrii familiei si orientati-va catre o suma care credeti ca poate atenua prejudiciul moral care vi s-a cauzat prin disparitia fiului/fratelui/....
In primul rand,sincere condoleante.
Urmeaza ca in fata organelor de urmarire penala sau pana la citirea rechizitoriului ,in prima instanta sa va constituiti parte civila impotriva autorului accidentului,urmand a solicita despagubiri pentru cheltuielile facute cu inmormantarea ,cu datinile sau orice alte cheltuieli facute inainte sau cu decesul fiului dvs.
Pretentiile dvs materiale ,trebuie dovedite cu acte,martori,alte probe permise de lege.
Pastrati chitantele si facturile reprezentand cheltuielile efectuate pana in prezent ,urmand ca sa faceti cu acestea dovada cuantumului pretentiilor dvs si orice cheltuieli veti face in acest sens,pastrati toate documentele justificative ale acestora.
Puteti solicita daune morale,privind suferintele datorate de decesul copilului dvs/
Daunele morale nu sunt cuantificabile pentru ca nici suferinta nu este cuantificabila,astfel ca dvs veti cere o suma ,iar instanta va aprecia asupra cuantumului acesteia