avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parte civila proces penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parte civila proces penal

Daca ma poate sfatui cineva in legatura cu constituirea ca parte civila intr-un proces penal care dupa 6 ani jumatatea a ajuns pe rol in instanta , mai exact atunci a murit sotul meu intr-un accident de masina in care a mai fost implicata o persoana, care in urma a trei expertize si a anchetei politiei este vinovata incadrandu-se la neacordarea prioritatii la schimbarea directiei de mers . Deoarece nu-mi pot permite un avocat (ramanand vaduva cu un copil minor in intretinere) rog sa ma sfatuiti care ar fi suma care se cere in astfel de cazuri pentru daune materiale si despagubiri morale? Mentinez ca nu am pastrat chitantele doveditoare pentru cheltuielile facute ,nestiind implicatiile.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:10, 7 Ianuarie 2011
Sincere condoleante !
Despagubirile civile va vor fi acordate in functie de cuantumul acestora pe care il dovediti cu probele care vor fi afministrate in dovedirea pretentiilor dvs.
Este vorba despre probe cu acte,martori,eventual expertiza
Sumele cheltuite cu ocazia tuturor cheltuielilor efectuate cu datinile crestinesti,pomeni,inmormantare,trebuiesc dovedite cu chitante,bonuri,facturi cu care ati cumparat produsele necesare inmormantarii si pomenilor,cu care ati platit preotii,locul de veci,transportul mortului si al participantilor la inmormantari si pomeni,etc.
Pe aceste aspecte puteti audia si martori care au participat la aceste triste evenimente.
Orice cheltuieli facute inainte de moartea sotului sau dupa aceasta,trebuiesc dovedite si in masura dovedirii lor ,instanta vi le va admite.
Toate actele necesare dovedirii lor,le veti atasa la dosarul cauzei lipite pe coli de hartie numerotate,avand la urma un borderou cu actele lipite.
Daunele morale reprezinta suferinta dvs cauzata de moartea sotului,iar aceasta nu se poate cuantifica,deci dvs veti solicita o suma ,pe care o considerati ,iar instanta de judecata se va pronunta cu privire la cuantumul acordat

Veti da declaratie in instanta cu privire la toate aceste cheltuieli la constituirea de parte civila(daca nu v-ati constituit) sau cand vi se va lua declaratie de parte civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale accident rutier soldat cu deces neagu adriana neagu adriana Fiul meu in varsta de 18 ani a fost accidentat mortal de un sofer baut.Impreuna cu fetita mea in varta de 16 ani se intorceau acasa mergand regulamentar pe ... (vezi toată discuția)
Frate decedat -- eu ce pot face? cristeaaugustin35 cristeaaugustin35 Buna ziua tuturor. Cineva a accidentat mortal pe fratele meu in sept anul trecut. Sa intervenit prin societatea de asigurari sa intervina repede cu niste ... (vezi toată discuția)
Despabubiri ???? floaredecolt2011 floaredecolt2011 Buna seara! in urma unui accident rutier in care fiica mea a murit, am cerut despagubiri materiale in valoare de 50 000 de euro si morale in valoare de 150 000 ... (vezi toată discuția)