avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane

Una din cunostintele mele a avut un accident care s-a soldat cu internarea a doua persoane:tatal si fiica. Tatal a stat internat 4 zile in spital cu diagnostic de luxatie cervicala daca spun corect(a purtat o vreme guler la gat), doctorul de la orpedie spunand ca nu este grav. Fiica fiind minora ,pana in 12 ani ,a stat internata in spital 6 zile cu diagnostic traumatisn cerebral deschis;doctorii din spital au cusut-o si au tinut-o sub observatie 6 zile,interesandu-ne doctorul a spus la fel ca nu este grav. La dosarul de la politie s-a depus un certificat de la IML pe numele fetitei de 14 zile.Sotul meu nu stie cat de vinovat este ,dar a vrut sa se impace ,dar acesta a cerut o suma in jur a 6.000 eur,suma de care nu dispunem. Masina victimei este un matiz din 2005 care a suferit o dauna totala.
Accidentul s-a produs pe o sosea cu 2 benzi,la iesirea din curba,soseaua fiind cu linie discontinua, cele doua masini fiind prea aproape de axa drumului , cunostinta mea l-a atins lateral din cauza ca a vrut sa-si ridice de jos telefonul care tocmai cazuse.Nu a intrat pa banda cealalta, fapt constatat si de politie.S-a produs accidentul pe amurg, cunostinta mea suferind si ea daune materiale serioase la masina (noroc ca are casco) ,dar nu si vatamari corporale fiind protejat de masina buna..Fetita nu purta centura de siguranta.
Victima are un avantaj ca are in familie un avocat(cumnata) si de aceea cunostinta mea este foarte speriata. Dupa accident cunostinta mea s-a ocupat de tractarea masinilor si de onorariile medicilor ,cat si de retetele medicale. Mentionez ca tatal este fara loc de munca.(nu este o rusine si nici de condamnat,aceasta este situatia la ora actuala,oricine poate fi in aceasta postura), dar poate influienta decizia de impacare.
Se stie ca pe rca se pot despagubi daunele materiale si vatamarile corporale,rca fiind facut la o firma serioasa.Intrebarea e ca daca nu se impaca (sau la ce sume ar trebui sa se impace rezonabil) ce se poate intampla in acest caz? Cat de grav poate sa fie?

Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:10, 18 Ianuarie 2011
Pai,ori cunostinta,ori sotul hotarati-va !

Daca nu intervine impacarea partilor,care ar inlatura si raspunderea penala,cuantumul despagubirilor civile si cel al eventualelor daune morale va fi stabili de instanta in cazul despagubirilor civile,in masura in care partea civila,va dovedi cu acte(bonuri,facturi,chitante,retete,bilete de transport,etc)martori si alte probe suma de bani cheltuita cu ingrijirile si cu tot ce a necesitat costuri dupa accident pentru cele doua persoane.
De asemeni in cadrul acestor despagubiuri,va fi stabilita si contravaloarea reparatiei masinii.
Daunele morale ,reprezinta suferinta persoanelor vatamate,care nu este cuantificabila,
Partile solicita sumele ,iar instanta apreciaza asupra acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurari accident cu victima milo_7361 milo_7361 Voi incerca sa fiu cat mai explicita pentru ca am o mare durere si o mare nelamurire. Persoana X a cumparat o masina pentru care a incheiat un act de ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident auto Camelia Bogdan Camelia Bogdan In urma cu câteva zile am avut un accident auto usor cu un alt autoturism, vina fiind a mea. Pasagerul din dreapta mașinii pe care am lovit-o a fost ... (vezi toată discuția)