Vreau sa stiu si eu care este perioada de prescriptie pentru o condamnare de doi ani cu executare , pentru infractiune la legea circulatiei . ( recidivist , condus cu permisul anulat anterior , sub influenta bauturi alcoolice , peste 1%o. ).
De catava vreme am probleme legate de delimitarea terenului cu un vecin . Am solicitat unui expert topograf o delimitare exacta a terenului meu conform documentelor cadastrale. Topograful mi-a masurat terenul si l-a delimitat cu niste tarusi . A doua zi vecinul a smuls tarusii si a distrus semnele de amplasare , zicand ca nu a fost facuta o masuratoare corecta . Am facut o plangere la politie ,dar politistii mi-au raspuns ca nu e de competenta lor deoarece vecinul nu a facut o fapta ilegala . As vrea sa stiu daca vecinul a incalcat legea in vreun fel si cui sa ma adresez pentru al trage la raspundere . Multumesc ...
Da , multumesc ... Dar daca aceea conducta este la mine in curte eu am voie , acum , fara hotarare judecatoreasca sa o scot afara si sa o arunc la deseuri ???
Am un vecin care a introdus o conducta de canalizare pe terenul meu , fara consimtamantul meu . Conducta a introdus-o anul trecut in vara , iar acum invoca acordul tacit . Adica sustine ca daca nu am initiat pana acum o actiune in justitie el are dreptul sa lase conducta acolo prin acordul meu tacit .Cum pot sa scot aceea conducta fara a intampina probleme cu legea ?