avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord Tacit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord Tacit

Am un vecin care a introdus o conducta de canalizare pe terenul meu , fara consimtamantul meu . Conducta a introdus-o anul trecut in vara , iar acum invoca acordul tacit . Adica sustine ca daca nu am initiat pana acum o actiune in justitie el are dreptul sa lase conducta acolo prin acordul meu tacit .Cum pot sa scot aceea conducta fara a intampina probleme cu legea ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:39, 19 Aprilie 2011
Buna seara!
Daca nu isi ridica acele conducte de pe terenul dvs. il dati "tacit" in judecata loc in care il veti castiga fara doar si poate ...
Da , multumesc ... Dar daca aceea conducta este la mine in curte eu am voie , acum , fara hotarare judecatoreasca sa o scot afara si sa o arunc la deseuri ???
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
doxypop, utilizator
Varianta legala este cea mai sigura ; si in situatia in care alegeti varianta de a scoate conducta dvs. (eu nu va incurajez!) , e de preferat sa aveti cel putin 2 martori .... nu are ce sa va faca , eventual sa va sicaneze .... Primul pas ar fi totusi sa incercati sa rezolvati problema amiabil , stiti vorba aceea "vecinul de langa casa , niciodata nu te lasa " :D
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta vecinului pe terenul nostru cog1983 cog1983 Am cumparat de un teren, o parcela dintr-o suprafata mai mare. Conducta de apa si canalizare a vecinului, o cismea si apometrul lui a ramas pe terenul nostru. ... (vezi toată discuția)
Canalizare mfior mfior Locuiesc la parterul unui bloc.De mai multe ori mi-a iesit canalul in baie.Desi am anuntat vecinii si presedintele asociatiei, nu s-a facut nimic.Ultima data ... (vezi toată discuția)
Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns? Casanoua17 Casanoua17 Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe ... (vezi toată discuția)