avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Canalizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Canalizare

Locuiesc la parterul unui bloc.De mai multe ori mi-a iesit canalul in baie.Desi am anuntat vecinii si presedintele asociatiei, nu s-a facut nimic.Ultima data mi-a iesit mizeria in baie,hol o camera care dadea din hol, astfel incat a trebuit sa scot parchetul(stejar),sa il inlocuiesc.Am stat cateva zile cu geamurile deschise(eu fiind plecat la tara iar pe dinafara geamurilor am gratii)Vecinii de "buna credinta" stateau cu bratele la piept si ne admirau cum scoteam mizeria lor(pampers,tampoane,cartoane,etc). La recomandarea unui instalator mi-am separat scurgerea si am dus-o in canalizarea principala.Umbla zvonul printre vecini ca am facut o ilegalitate.Ma pot alege cu o plangere (Civil?) Ce pot face,deoarece la acel moment nu am avut inspiratia sa fac poze.Eram de-a dreptul socati,speriati.Plangeam toti. Cum ma pot apara.Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
mfior, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:30, 11 Ianuarie 2024
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupunem ca a refulat prin wc.
Cel mai simplu e sa va puneti o clapeta antiretur care trebuie pusa chiar si acum indifrent ca ati dus scurgerea direct in canalizare. Trebuie pusa perfect drept oe orizontala si are si posibilitatea daca doriti sa o blocati
[ link extern ]
Atat timp cat asociatia nu a facut nimic , nu au ce sa zica .
Orice v-ar zice cei din conducerea asociatiei le puteti face scris sa rezolve ei problema .
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

w_v_w_v a scris:

Cel mai simplu e sa va puneti o clapeta antiretur

Putini stiu de ea. Dar nici instalatorii?
Eu va multumesc ca am aflat si am mai invatat ceva.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc.Da,asa este :a refulat prin wc toata mizeria cu fecale!
Ma pot alege cu un dosar(in civil)?Lucrarea a fost facuta in urma cu doi- trei ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va alegeti cu nimic.
Daca va intreaba cei din conducerea asociatiei de proprietari de ce ati facut racodare separata raspundeti "ca nu ati facut dv asociaia nimic" .
Mai mult puteati sa intoarceti roata sa cereti despagubiri.
Oricum montati si acum chiar daca aveti traseu separat o clapeta antiretur in pozitie perfect verticala.

La mine cand a sarit un cot de 90grade de 110 dintr-o teava ( de 2 ori seara si apoi dimineatai) si s-a inundat boxa unui locatar l-am scutit de la persoane si inca il mai scutesc ca o metoda de recompensare. Nu prea locuieste pe la apartament (doar vara) . Era vina firmei de apa si canalizare ca se umpluse canalizarea lor si presiunea a facut sa sara cotul.
Si-a curatat in boxa , a spalat si si-a facut o usa cu aerisire in ea pentru a se duce mirosul.
Dupa ce a ca a facut singur si a aruncat ce nu a mai putut fi folosit era culmea sa nu il ajutam cumva.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

scurgere separata canalizare NYCKOLL NYCKOLL Buna seara! Va rog spuneti-mi ce pot face in situatia mea deoarece sunt disperata:l locuiesc la parterul unui bloc din 1964 si mereu am fost refulata. M-am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , pe scara s-au realizat reparații de înlocuire a ... Zibiela Zibiela Bună ziua , pe scara sau realizat reparații de înlocuire a geamurilor .sau pus geamuri termopan și ușa termopan .Sa realizat un tabel cu jumate plus unu ... (vezi toată discuția)
Inundatie/refulare - probleme subsol enisirin enisirin Buna ziua.Locuiesc la parterul unui bloc.si am rugat de cateva ori dupa ce am fost inundata prima data - cu rezultatul refularii tevii de scurgere de la ... (vezi toată discuția)