avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conducta vecinului pe terenul nostru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conducta vecinului pe terenul nostru

Am cumparat de un teren, o parcela dintr-o suprafata mai mare. Conducta de apa si canalizare a vecinului, o cismea si apometrul lui a ramas pe terenul nostru. La cumparare a fost vorba ca si le muta pe terenul personal, fara a preciza asta in contract, dar acum nu mai vrea. Nu avem nici o intelegere (verbala sau scrisa) ca ii permitem sa isi lase instalatiile pe terenul nostru. Mai mult, prin contractul de vanzare-cumparare ne da acordul sa ne legam la retea prin instalatia lui (lucru pe care nu l-am facut ca nu ne-a convenit pozitia). Avem dreptul sa ii eliminam conductele care se afla pe terenul nostru ca sa il obligam astfel sa si le mute?
Cel mai recent răspuns: cog1983 , utilizator 07:15, 8 Martie 2019
Am uitat sa scriu ca vecinul e foarte recalcitrant si nu putem discuta amiabil cu el, dar daca ii taiem teava, nu va mai avea apa pentru ca nu are autorizatie pe casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre consumul de apa rece ghitaracu ghitaracu o familie formată din două persoane, din luna Noiembrie 2013 şi până-n prezent a consumat doar 1 m.c. de apă rece, contorul indică acelaşi index, ... (vezi toată discuția)
Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns? Casanoua17 Casanoua17 Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe ... (vezi toată discuția)
Bransament canalizare StillS StillS Sunt intr-o situatie care imi da mari batai de cap, incerc sa inteleg cum functioneaza logica unor oameni. Sunt in faza de constructie casa in care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)