avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate tiberiunanu

Activitate tiberiunanu

Nu stiu care este motivul datorita caruia nu exista o practica unitara la nivel national, din moment ce legislatia este aceeasi pe intreg cuprinsul patriei. Doresc, insa, sa reproduc un punct de vedere pe care l-am mai intalnit si anume faptul ca legea afirma, intr-adevar, ca perioada maxima de suspendare a unei societati comerciale este de trei ani, dar nicaieri nu scrie "o singura data". Poate ca aici este cheia intregii probleme, mai exact modul in care este interpretata legea.
In privinta unei remarci pe care am facut-o anterior, sper ca nu am ofensat pe nimeni. Daca acest lucru s-a intamplat, imi cer scuze.
Aceeasi data.ca si in cazul primei suspendari
tiberiunanu a scris:

Firma poate sa fie suspendata inca o data, pana la maxim 3 ani, chiar daca a mai fost suspendata o perioada de pana la 3 ani. NU este nevoie de nici o reactivare pentru nici o zi. Sunt necesare: o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor (sau actionarilor - cu aceeasi forma ca si in cazul primei suspendari, nu o cerere de prelungire a suspendarii societatii !!), o Declaratie privitoare la numarul de caractere continut de Hotararea AGA si o Cerere de Inregistrare Mentiuni (formular pe care il obtineti chiar de la ONRC si pe care il completati in 2-3 minute; e mai bine sa il obtineti de la ONRC, intrucat pe internet se gasesc versiuni care nu mai sunt valabile). Nu e nevoie de nici un timbru judiciar sau de orice altceva. Taxa: 215 RON. Singura conditie este sa indepliniti procedura descrisa cu minim 10 zile inainte de data-limita la care expira suspendarea (daca ati depasit aceasta data-limita, nu stiu ...). In final, un sfat: daca doriti informatii corecte, cereti-le de la autoritati, nu de la "experti" de pe forumuri. Mi-am permis sa postez prezentele informatii doar pentru ca am verificat totul personal si pentru ca doresc sa ii ajut si pe altii sa isi rezolve problemele. Nu uitati, cu rezolutia obtinuta de la ONRC, in termen de 7-10 zile de la depunerea documentatiei, mergeti la Administratia Financiara pentru a obtine regimul derogatoriu pentru depunerea declaratiilor fiscale !

Mentiune: valoarea taxei a fost in cazul meu de 215 RON. Valoarea exacta depinde de numarul de caractere din Hotararea AGA.
Firma poate sa fie suspendata inca o data, pana la maxim 3 ani, chiar daca a mai fost suspendata o perioada de pana la 3 ani. NU este nevoie de nici o reactivare pentru nici o zi. Sunt necesare: o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor (sau actionarilor - cu aceeasi forma ca si in cazul primei suspendari, nu o cerere de prelungire a suspendarii societatii !!), o Declaratie privitoare la numarul de caractere continut de Hotararea AGA si o Cerere de Inregistrare Mentiuni (formular pe care il obtineti chiar de la ONRC si pe care il completati in 2-3 minute; e mai bine sa il obtineti de la ONRC, intrucat pe internet se gasesc versiuni care nu mai sunt valabile). Nu e nevoie de nici un timbru judiciar sau de orice altceva. Taxa: 215 RON. Singura conditie este sa indepliniti procedura descrisa cu minim 10 zile inainte de data-limita la care expira suspendarea (daca ati depasit aceasta data-limita, nu stiu ...). In final, un sfat: daca doriti informatii corecte, cereti-le de la autoritati, nu de la "experti" de pe forumuri. Mi-am permis sa postez prezentele informatii doar pentru ca am verificat totul personal si pentru ca doresc sa ii ajut si pe altii sa isi rezolve problemele. Nu uitati, cu rezolutia obtinuta de la ONRC, in termen de 7-10 zile de la depunerea documentatiei, mergeti la Administratia Financiara pentru a obtine regimul derogatoriu pentru depunerea declaratiilor fiscale !
Răspuns la discuția Entry-Level
Un lucru mi se pare cam ciudat. Spui ca lucrezi de aproape 5 ani intr-o companie multinationala, dar n-ai idee ce reprezinta termenul "entry level". Daca totusi conducerea firmei te sustine pentru postul de sef de birou, poate merita sa profiti de rabdarea acestei conduceri. Si sa incerci sa n-o dezamagesti. Scuza-ma daca am fost putin cinic.
Răspuns la discuția Calculator portabil
Bineinteles, am emis factura si chitanta. Insa raspunsul tot nu m-a lamurit pe deplin.
1) Cand spui ca trebuie achitata contravaloarea TVA presupun ca te referi la TVA aplicat pe valoarea de vanzare;
2) Despre ce profit poate fi vorba si, implicit, impozit pe profit, daca obiectul a fost vandut sub valoarea de achizitie?

Multumesc
Buna ziua
Am achizitionat in decembrie 2005 un laptop pe firma, la pretul de 2385 RON, inclusiv TVA. Obiectul, avand valoarea peste 1500 RON, a fost incadrat in categoria "mijloc fix". In iulie 2006 am vandut laptopul unei persoane fizice, la valoarea de 1904 RON, inclusiv TVA. Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti ce impozit trebuie achitat (pe ce se aplica), deci ce valoare trebuie achitata ca titlu de impozit.