avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 01.05.2012 a expirat perioada de suspendare firma , ce ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

01.05.2012 a expirat perioada de suspendare firma , ce fac?

azi e 2.05.2012 si ieri 01.05.2012 , a expirat perioada de suspendare firma , 3 ani
ce pot sa fac?
le activez 2-3 luni si apoi pot sa le suspend din nou 3 ani ?
sau dizolvare de comun acord a celor 2 asociati
ce solutii sunt?
Cel mai recent răspuns: tiberiunanu , utilizator 15:06, 29 Mai 2012
Puteti initia procedura de dizolvare - lichidare voluntara prin acordul asociatilor si radiere din evidentele legale.
vreau sa stiu daca pot sa o mai suspend inca odata pe 3 ani
Nu, art. 237 alin. 2 din legea nr. 31 / 1990 prevede ca suspendarea activitatii unei societati se poate face pe maxim 3 ani.
Dupa o pauza de o zi de la reluarea activitatii societatii puteti sa mai faceti suspendarea activitatii pe inca o perioada de trei ani. Aceasta este practica unitara a registrelor comertului din toata tara. Daca doriti dizolvarea urmata de radiere fara numire de lichidator aveti aici metodologia: [ link extern ] .
Firma poate sa fie suspendata inca o data, pana la maxim 3 ani, chiar daca a mai fost suspendata o perioada de pana la 3 ani. NU este nevoie de nici o reactivare pentru nici o zi. Sunt necesare: o Hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor (sau actionarilor - cu aceeasi forma ca si in cazul primei suspendari, nu o cerere de prelungire a suspendarii societatii !!), o Declaratie privitoare la numarul de caractere continut de Hotararea AGA si o Cerere de Inregistrare Mentiuni (formular pe care il obtineti chiar de la ONRC si pe care il completati in 2-3 minute; e mai bine sa il obtineti de la ONRC, intrucat pe internet se gasesc versiuni care nu mai sunt valabile). Nu e nevoie de nici un timbru judiciar sau de orice altceva. Taxa: 215 RON. Singura conditie este sa indepliniti procedura descrisa cu minim 10 zile inainte de data-limita la care expira suspendarea (daca ati depasit aceasta data-limita, nu stiu ...). In final, un sfat: daca doriti informatii corecte, cereti-le de la autoritati, nu de la "experti" de pe forumuri. Mi-am permis sa postez prezentele informatii doar pentru ca am verificat totul personal si pentru ca doresc sa ii ajut si pe altii sa isi rezolve problemele. Nu uitati, cu rezolutia obtinuta de la ONRC, in termen de 7-10 zile de la depunerea documentatiei, mergeti la Administratia Financiara pentru a obtine regimul derogatoriu pentru depunerea declaratiilor fiscale !
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
tiberiunanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Prelungirea suspendarii aa expiratcu inca 3 ani a unui srl dupa ce prima perioada de 3 ani de suspendare olymariana olymariana buna ziua .va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza si daca pot sa prelungesc cu inca 3ani suspendarea unui srl ,a care a fost suspendat pe o perioada de 3 ani ... (vezi toată discuția)
Cat timp este permis sa treaca intre dizolvare si radiere srl ??? geniest geniest Buna ziua, Am facut dizolvarea (fara lichidator conf. art. 227 si 235 din legea 31) a unui SRL fara activitate comerciala de la inceput. Pe 20 iunie mi-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare / reluare activitate frumuselu frumuselu Societate comerciala suspenda activitatea pentru 3 ani de zile. Se indeplinesc toate formalitatile la ORC si Finante. Perioada de 3 ani de zile a ... (vezi toată discuția)