avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare / reluare activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare / reluare activitate

Societate comerciala suspenda activitatea pentru 3 ani de zile.
Se indeplinesc toate formalitatile la ORC si Finante.
Perioada de 3 ani de zile a expirat.
Societatea comerciala "uita" sa indeplinesca formalitatile necesare la ORC si Finante.
In aceste conditii se poate considera ca societatea a incetat activitatea?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:51, 29 Septembrie 2009
nu
Dupa expirarea celor 3 ani de suspendare , societatea ori isi reia activitatea ori intra in dizolvare/lichidare
Daca doriti dizolvarea si lichidarea puteti sa o solicitati la ONRC, automat nu se rezolva aceasta problema.

av.Ana Florea
Si totusi... din cand in cand ONRC obtine temei legal pentru radierea din oficiu a societatilor care pe o perioada indelungata n-au depus raportari, deci n-au avut activitate, scutind actionarii de cheltuielile cu dizolvarea si lichidarea, n'est pas?
Buna ziua!

Eu am o alta intrebare. Am preluat o firma care are activitatea suspendata, am trecut-o pe numele meu si am facut tot ce trebuie. Acuma vreau sa reiau activitatea pe ea. Cum se poate face asta? Trebuie depuse ceva hartii la ONRC sau pur si simpu ma apuc de emis facturi si de facut plati si se activeaza automat?

Cu multumiri, AxaTimpului.

Alte discuții în legătură

Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata homereg homereg la trecerea perioadei de suspendare ce este obligatoriu sa faca un SRL ?, care nu mai are activitate si nu va mai avea ?? si nici nu vrea ... (vezi toată discuția)
Radiere / lichidare (= "închidere") automatĂ a unei firme? Princess12 Princess12 Radiere / lichidare (= \"închidere\") AUTOMATĂ a unei firme Cu scuze fiindcă tot nu reuşesc să înţeleg diferenţele dintre DIZOLVARE / LICHIDARE / ... (vezi toată discuția)