avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cat timp este permis sa treaca intre dizolvare si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cat timp este permis sa treaca intre dizolvare si radiere SRL ???

Buna ziua,

Am facut dizolvarea (fara lichidator conf. art. 227 si 235 din legea 31) a unui SRL fara activitate comerciala de la inceput. Pe 20 iunie mi-a expirat termenul de publicare in Monitorul Oficial a deciziei judecatoresti de dizolvare, asa incat acum trebuie sa ma ocup de radiere. In perioada asta sunt plecata din oras, asa ca nu prea am cum sa ma ocup si as vrea sa stiu daca este vreo perioada minima care trebuie respectata intre dizolvare si radiere ???? Pot amana radierea ?

Multumesc anticipat,

G. Anghel
Cel mai recent răspuns: marriag , utilizator 22:34, 26 Iunie 2009
Nu va faceti asa mari probleme, termenul maxim pentru lichidare (care in acest caz se face prin acordul asociatior iar nu de lichidator) este de 3 ani, calculati de la data inregistrarii in registru a deciziei AGA:

Art. 260 - (1) Lichidarea societăţii trebuie terminată în cel mult 3 ani de la data dizolvării. Pentru motive temeinice, tribunalul poate prelungi acest termen cu cel mult 2 ani.

Din legea 31/1990.
Saru'mana mult pentru precizari.

Declaratiile la Fisc le depun in continuare ca si pana acum, din cate stiu. Am decl. 100, 300 si declaratia de inactivitate de 2 ori pe an.

Dar termenul legal de la dizolvare pana la radiere in cazul in care se face de lichidator?Mai exista vreo sansa in cazul in care mi s-a dat din oficiu un lichidator sa renunt la el?Sau exista vreun ternmen in care dreptul pe care i la dat instanta lichidatorului (de a-mi lichida firma)sa inceteze?Multumesc
Cam cat costa o lichidare de firma cu tot ce implica ea daca te ocupi personal ?
Undeva in intervalul 4- 6 miliaone lei vechi, depinde de costul publicarii in Monitorul Oficial. Pretul pt. Monitor se stabileste in functie de numarul caracterelor din Hot AGA a societatii dizolvate/lichidate/radiate. Pe mine dizolvare cu lichidare voluntara a firmei fara activitate de la infiintare si 2 asociati fara "pretentii" m-a costat 2 milioane.

Partea de radiere o sa fie ceva mai scump deoarece imi trebuie balanta si bilant de lichidare cu stampila de expert contabil. Pentru astea 2 hartii mi s-au cerut 6 milioane #-o......desi nu am decat cheltuieli de infiintare si taxe la Registru.

Trebuie sa gasesc mai ieftin ca e criza....:D

Alte discuții în legătură

Costuri onrc privind suspendarea sau dizolvarea firmei! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT :-/Ce costa mai putin? Sa suspend firma sau sa o dizolv? Din cate stiu suspendarea unei societati comerciale costa in jurul a 250 RON la ONRC. Pentru ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Radiere firma anca78scr anca78scr am o firma pe care vreau sa o radiez, cum fac asta cu cele mai mici costuri avand in vedere ca nu am nici angajati si nici datorii. Se radiaza de la sine ... (vezi toată discuția)