avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere firma

am o firma pe care vreau sa o radiez, cum fac asta cu cele mai mici costuri avand in vedere ca nu am nici angajati si nici datorii.
Se radiaza de la sine daca nu depun bilantul?
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 15:43, 11 Ianuarie 2013
Nu.S-a abrogat aceasta prevedere.
Mergeti la Reg. comertului si luati cerere de dizolvare si radiere
faceti cererea cu dizolvare si radeiere fara lichidator si contabila sa va faca decizia
asociatului(asociatilor ) dupa balanta.
Bilantul pe 2012 il depuneti si apoi faceti dizolvarea .
Succes!!
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
iulia53, utilizator
In cazul in care nu aveti datorii catre stat sau catre terti, atunci puteti merge pe procedura de dizolvare si lichidare simultana, urmata de radiere.

Procedura o gasiti pe site-ul ONRC-ului: [ link extern ]

Off-topic: pentru doamna iulia53: eu din cate stiam contabilul se ocupa de contabilitatea unei societati comerciale, nicidecum de redactarea de hotarari AGA sau de actele juridice ale societatii! Intr-adevar, daca persoana respectiva este expert contabil, ii poate face bilantul de lichidare al societatii comerciale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)
Cat timp este permis sa treaca intre dizolvare si radiere srl ??? geniest geniest Buna ziua, Am facut dizolvarea (fara lichidator conf. art. 227 si 235 din legea 31) a unui SRL fara activitate comerciala de la inceput. Pe 20 iunie mi-a ... (vezi toată discuția)