avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Liliana

Activitate Mihaela Liliana

Răspuns la discuția Concediu de crestere a copilului
Bine, dar in conditiile anularii deciziei de concediere, societatea va fi obligata sa-mi plateasca salariile pentru toata perioada de la data desfacerii contractului de munca, pana la data reincadrarii (adica pe o perioada de vreo 22 de luni), pe langa salarii societatea e obligata, conform normelor de aplicare a codului fiscal sa achite si contributiile la asigurarile sociale (pentru fiecare luna in parte) si sa achite impozitul. In aceste conditii, pentru ca vor aparea, conform rectificarilor facute de societate mai mult de 12 luni venituri supuse impozitarii, am sau nu dreptul la concediu de crestere a copilului avand in vedere ca am cerut sa beneficiez de toate drepturile pe care le-asi fi avut in conditiile in care as fi muncit.
Buna seara,
poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat. Ma aflu in litigiu de munca cu fostii mei angajatori (am urmatorul termen la inceputul lunii septembrie) si sunt gravida in 7 luni. Intrebarea mea e daca in conditiile castigarii procesului (prin anulare decizie de concediere) beneficiez de maternitate si de concediu de crestere copil, in conditiile in care am cerut in instanta reincadrare, repunerea partilor in situatia anterior emiterii deciziei de concediere si acordarea tuturor drepturilor de care as fi beneficiat in conditiile in care as fi lucrat?
Cum trebuie evidentiate criteriile de performanta in cadrul documentelor societatii comerciale? Care sunt atributiile comisiei de evaluare si unde trebuiesc stipulate aceste atributii? Cum se stabileste necorespunderea profesionala?
Din cate stiu eu impozitul e de 16% din valoarea chiriei. Legal: daca se incheie contract, iar cu contractul mergeti la Administratia Financiara de care apartineti.
Daunele morale au fost prevazute in regulamentul de ordine interioara, doar pentru neplata la timp a salariilor. In acest caz trebuie sa deschid o noua actiune tot impotriva firmei sau impotriva celor responsabili si care acum fac presiuni asupra mea?
In urma cu un an mi-a fost desfacut contractul de munca pe motive disciplinare, am actionat in judecata firma si am castigat (la curtea de apel). In cat timp sunt obligati angajatorii sa-mi plateasca salariile si celelalte drepturi castigate in instanta? Dupa actiunea impotriva firmei pot deschide actiune persoanelor fizice, in speta directorului pentru a solicita daune morale (inainte de a fi data afara eram insarcinata, am pierdut sarcina, iar acum dupa reintegrare mi se sugereaza sa demisionez)? Ce sanse am sa castig un astfel de proces?