avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunere pe post dupa constestatie desfacere CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunere pe post dupa constestatie desfacere CM

In urma cu un an mi-a fost desfacut contractul de munca pe motive disciplinare, am actionat in judecata firma si am castigat (la curtea de apel). In cat timp sunt obligati angajatorii sa-mi plateasca salariile si celelalte drepturi castigate in instanta? Dupa actiunea impotriva firmei pot deschide actiune persoanelor fizice, in speta directorului pentru a solicita daune morale (inainte de a fi data afara eram insarcinata, am pierdut sarcina, iar acum dupa reintegrare mi se sugereaza sa demisionez)? Ce sanse am sa castig un astfel de proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 06:31, 20 Aprilie 2011
In termen de 15 zile de la data cererii de executare adresata angajatorului. In caz contrar fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau amenda. Dvs trebuia sa depuneti o cerere la firma si sa anexati hotararea definitiva si executorie.
In cazul litigiilor de munca daunele morale se accepta doar daca ele au fost prevazute in contractul individual sau colectiv de munca (conform unei decizii a ICCJ).
Daca se vor face presiuni asupra dvs. pentru a va determina sa demisionati, nu o faceti, lasati-i sa va desfaca sub alt mod contractul de munca si contestati decizia in instanta. Asa veti avea castig de cauza.
In cazul demisiei este foarte greu sa demonstrati in instanta ca ati fost obligata sa luati aceasta hotarare, dar nu impozibil.
Daunele morale au fost prevazute in regulamentul de ordine interioara, doar pentru neplata la timp a salariilor. In acest caz trebuie sa deschid o noua actiune tot impotriva firmei sau impotriva celor responsabili si care acum fac presiuni asupra mea?
Puteti introduce o actiune in pretentii privind situatia pierderii sarcinii ca urmare a masurilor luate de angajator.
In ceea ce priveste presiunile de acum ele trebuie dovedite in cadrul noului litigiu de munca, de aceea ar fi bine sa sateptati ca ele sa se concretizeze intr-o masura efectiva luata de firma, deoarece presiunule psihologice sunt inca greu de dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din functie urmata de desfacere cim TU TU Am indeplinit funtia de maistu din 1990 si pina in iunie 2008 cind am fost informat ca postul meu a fost desfiintat si m-a trecut ca lacatus in cadrul aceleasi ... (vezi toată discuția)
Cim operare revisal mariana68 mariana68 am o mare problema am operat in revisal fara semnatura an gajatului desfacerea contractului de munca la solicitarea lui telefonica iar acum m-a dat in judecata ... (vezi toată discuția)
Am castigat in instanta anularea deciziei de concediere antondavid52@gmail.com antondavid52@gmail.com am fost concediat in mod ilegal . Am deschis actiune in instanta impotriva deciziei de concediere si instanta a pronuntat decizia de reintegrare a mea in locul ... (vezi toată discuția)