avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare din functie urmata de desfacere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare din functie urmata de desfacere cim

Am indeplinit funtia de maistu din 1990 si pina in iunie 2008 cind am fost informat ca postul meu a fost desfiintat si m-a trecut ca lacatus in cadrul aceleasi sectie ,eu nu am fost deacord mentionind pe actul aditional aceasa cu data si semnatura ,din acel moment directorul a dat ordin sa nu mai am acces in societate si m-a tinut la poarta societatii in acea zi ,la finalul programului am pontat si am plecat ,a doua zi m-am prezentat la servici dar cei de la paza nu mi-a permis accesul in societate spunind ca acesta este ordinul directorului general ,atunci eu am plecat la politie unde am depus o plingere in acest sens ,dar au spus ca nu este de competenta lor ci de itm ,am mers in aceeasi zi la itm si am depus si acolo plingere cum s-au petrecut lucrurile si acestia au spus sa astept raspunsul de la ei .La citeva zile dupa cele petrecute am primit acasa de la societate sa ma prezint la comisia de disciplina pt ca lipsesc nemotivat de la servici ,am mers si am depus o declaratie scrisa cum s-au petrcut lucrurile ,dar a urmat desfacerea cim pentru absente nemotivate .Am actionat in instanta in termen atit actul aditional cit si decizia de desfacere a cim .Rog sa-mi spuneti cum sa procedez de aici inainte pt ca se apropie termenul de judecata ,am cerut si daune morale ,care sunt sansele de reusita si ce acte trebuie sa depun eu la instanta ,va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 6 Februarie 2010
Nu inteleg foarte bine ati fost concediat in iunie 2008 si aveti acum procesul?
Personal va sfatuiesc sa va luati un avocat, sfaturile noastre nu reprezinta consultanta juridica si le puteti interpreta eronat.
TU a scris:

Am indeplinit funtia de maistu din 1990 si pina in iunie 2008 cind am fost informat ca postul meu a fost desfiintat si m-a trecut ca lacatus in cadrul aceleasi sectie ,eu nu am fost deacord mentionind pe actul aditional aceasa cu data si semnatura ,din acel moment directorul a dat ordin sa nu mai am acces in societate si m-a tinut la poarta societatii in acea zi ,la finalul programului am pontat si am plecat ,a doua zi m-am prezentat la servici dar cei de la paza nu mi-a permis accesul in societate spunind ca acesta este ordinul directorului general ,atunci eu am plecat la politie unde am depus o plingere in acest sens ,dar au spus ca nu este de competenta lor ci de itm ,am mers in aceeasi zi la itm si am depus si acolo plingere cum s-au petrecut lucrurile si acestia au spus sa astept raspunsul de la ei .La citeva zile dupa cele petrecute am primit acasa de la societate sa ma prezint la comisia de disciplina pt ca lipsesc nemotivat de la servici ,am mers si am depus o declaratie scrisa cum s-au petrcut lucrurile ,dar a urmat desfacerea cim pentru absente nemotivate .Am actionat in instanta in termen atit actul aditional cit si decizia de desfacere a cim .Rog sa-mi spuneti cum sa procedez de aici inainte pt ca se apropie termenul de judecata ,am cerut si daune morale ,care sunt sansele de reusita si ce acte trebuie sa depun eu la instanta ,va multumesc .

Actiunea pe care ati depuso la instanta este de fapt o cerere de anulare a deciziei prin care va fost desfacut contractul de munca
In apararea dv trebuie sa va sustineti pe motive de fond ( daca a fost motivata de vreo abatere sau alte cauze) si motive procedurale
adica daca au fost respectate conditiile prevazute de lege la desfacerea contractului , si sa cereti reintegrarea la vechiul loc de munca , pe aceiasi functie, plata salariului pe perioada cit nu ati fost primit la serviciu
Cu privire la daune morale este mai greu pentru ca trebuie sa faceti proba in ce au constat acele daune
In litigiile de munca sarcina probei o are mai intai angajatorul si apoi angajatul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare din functie si desfacere c i m TU TU Sunt angajat la Societate Comerciala din 1974 ca lacatus mecanic ,din 1990 am fost promovat ca Maistru la acelasi atelier (Diploma de Maistru promotia 1985) ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? KLINTON KLINTON Am dreptul la somaj in conditiiile in care decizia de desfacere a CM s-a facut cu art 61 lit.d?Deasemenea specific ca in perioada 30iunie 2008-feb 2009 am ... (vezi toată discuția)
Inchiderea cartii de munca ContSters99945 ContSters99945 Am o firma care am preluat de la asociatul meu in decembrie 2008, dar de fapt nu functioneaza din anul trecut iunie din cauza unori litigii asupra bunurilor. ... (vezi toată discuția)