avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare din functie si desfacere c i m
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare din functie si desfacere c i m

Sunt angajat la Societate Comerciala din 1974 ca lacatus mecanic ,din 1990 am fost promovat ca Maistru la acelasi atelier (Diploma de Maistru promotia 1985) unde am activat pina pe 17 08 2004 cind mi-a fost suspendat cim conf art 50 lit f ,fiind ales prin vot la alegerile generale din 04 08 2004 ca Lider Sindical si am indeplinit un mandat de 4 ani ,pina in august 2008 ,dar nu s-a mai facut alegeri si am fost indepartat din sindicat de catre conducerea Societatii facind presiuni asupra celorlalti sa ma suspende din funtie .Mentionez ca eu am facut foarte multe sesizari la Parchet Jud sector 1 ,la CNCD si la DNA pentru abuzurile si nerespectarea unor drepturi prevazute in CCM pe unitate si CCMpe Ramura ,am actionat si in Instata Societatea .Pentru toate aceste fapte care sunt reale si se pot verifica pentru ca la Parchet zac dosarele din 2008 cu fapte grave incriminate ,am fost nevit sa solicit reintegrarea mea in cadrul Societati pe functia detinuta inainte de a deveni Lider Sindical .Pe 25 08 2008 am facut cererea dar mi-sa comunicat ca postul meu nu mai exista ,m-a tinut 3 zile pe tusa si apoi m-a incadrat pe funtia de Maistru la alta sectie unde imi facea numai sicane de tot felul ,fiind foarte stresat am facut accident vascular la stomac si am fost in cm o perioada mai mare de timp ,cind am revenit din cm mi-sa intocmit act aditional ca se schimba incadrarea din Maistru in Lacatus ca urmare a desfiintari postului meu ,nu am fost deacord si apoi nu mai m-a primit la servici ,nu mai mi-a dat voie paza sa intru pe poarta ,am sesizat politia si Inspectoratul Teritorial de Munca iar acestia au dat raspunsul sa ma adresez instantei judecatoresti ,intre timp am fost chemat la Socitate ca lipsesc nemotivat ,am mers declarind in scris cele intimplate dar ramase fara a fi luate inseama si a urmat desfacerea CIM .Va intreb legislatia muncii mai se respecta in aceasta Tara ? sau este facuta numai pentru a face dovada ac avem drepturi si libertati .Cum este cu protectia organelor alese in sindicat conf art 94 CCM pe Ramura Construtii de Masini ?Ce se poate face pentru ca sa nu mai exite abuzuri de tot felul asupra celor ce muncesc cinstit . Va multumesc pentru raspuns ,doream mult mai mute detalii dar vad ca sunteti foarte rezervati in a da un raspuns complet cu anumite articole pe care eu nu le stapinesc din legislatie .
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
TU, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:31, 14 Ianuarie 2010
Actionati in judecata societatea.
In fata instantei veti aduce toate dovezile care au stat la baza concedierii dvs.

Nu uitati ca termenul de depunere a contestatiei la tribunal este de 30 zile de la comunicarea deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona ? TU TU Sunt nascut in 29 07 1952 ,lucrez din 15 09 1969 , am grupa a II-a 30 ani si 3 luni . Mentionez ca din 17 08 2004 am ideplinit functia de Lider Sindical ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii si concedierea liderilor de sindicat ContSters213894 ContSters213894 Buna ziua! As dori sa stiu daca potrivit noului cod al muncii, poate fi concediat un lider de sindicat ca urmare a reorganizarii activitatii angajatorului ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca LITERA LITERA Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ... (vezi toată discuția)